Αυτός είναι ο τρόπος για να προβλέψουμε την ημικρανία σύμφωνα με τους επιστήμονες

Εάν ανήκετε στους εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από ημικρανίες, θα εύχεστε να μπορούσατε να τις προβλέψετε. Αυτό θα σας βοηθούσε να προγραμματίσετε τις σημαντικές στιγμές της ζωής σας, χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίσετε τον έντονο και ενοχλητικό πόνο στο κεφάλι σας που δεν υποχωρεί με τίποτα!

Αν έχετε ημικρανίες ξέρετε ότι τα συμπτώματα είναι εξουθενωτικά -ναυτία, εμετός, ευαισθησία στο φως και τον ήχο μπορεί να σας στείλουν στο κρεβάτι για το υπόλοιπο της ημέρας. Ενώ κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζετε τις αιτίες της ημικρανίας, όπως ορισμένα τρόφιμα (ξηροί καρποί, τυρί, κόκκινο κρασί), ακανόνιστα γεύματα και πολλά άλλα, μερικές ημικρανίες χτυπάνε φαινομενικά ξαφνικά.

Υπάρχει όμως μία έρευνα που αποκαλύπτει ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Headache, ο Dr. Tim Houle, PhD, από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι το στρες της προηγούμενης ημέρας θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκέφαλο την επόμενη. Αλλά όχι απλά το άγχος -το έντονο άγχος.

Για την έρευνά τους, ο Dr. Houle και η ομάδα του εξέτασαν 95 ανθρώπους που ήταν υποχρεωμένοι να κρατούν ένα ημερολόγιο περιστατικών κεφαλαλγίας για μία περίοδο 4.195 ημερών. Στο τέλος της μελέτης, τα ευρήματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες εμφάνισαν ημικρανίες σε 1.613 ημέρες, που αποτελεί σχεδόν το 38% της έρευνας. Ενώ οι συμμετέχοντες ανέφεραν συνολικά χαμηλά έως μέτρια επίπεδα στρες, οι ερευνητές σημείωσαν ότι το αναφερόμενο άγχος ήταν μεγαλύτερο στις ημέρες που προηγήθηκαν της ημικρανίας.

Με βάση τα ευρήματά τους, οι ερευνητές ελπίζουν να εργαστούν περαιτέρω πάνω στη μελέτη τους. Θεωρούν ότι με επιπλέον εργασία, μπορεί να είναι δυνατή η πρόωρη θεραπεία της ημικρανίας προτού καν αρχίσει: «Το μοντέλο που αναπτύξαμε σε αυτή τη μελέτη είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να προβλέψουν τις ημικρανίες, αλλά χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προτού ανακοινώσουμε επίσημα στοιχεία».

Σχετικά Άρθρα
«Δώσε λίγο αίμα, σώσε μια ζωή»: Εθελοντική αιμοδοσία στο AVENUE (30/3)
Το Infowoman σάς καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία με δράσεις για τα παιδιά (30/03)
Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου: Στην LP Clinic χτυπάει η καρδιά των μεταμοσχεύσεων μαλλιών!
Δρ. Λευτέρης Παπανικολάου: Στην LP Clinic χτυπάει η καρδιά των μεταμοσχεύσεων μαλλιών!
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Δωρεάν webinar «Φάκελοι Υγείας»: 'Υπνος και Καρδιά
Δωρεάν webinar «Φάκελοι Υγείας»: ‘Υπνος και Καρδιά
Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας: SOS λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα
Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας: SOS λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα
2ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα
2ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του