Αρχική > Featured > Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς ασετόν στα νύχια σου

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς ασετόν στα νύχια σου

Κατά καιρούς ακούμε ότι η χρήση ασετόν για την αφαίρεση του βερνικιού από τα νύχια δεν είναι καλή ιδέα. Αλλά γιατί αυτή η χημική ουσία είναι τόσο απαγορευμένη; Όπως εξηγεί η Dr Samantha Eisman από την κλινική Sinclair Dermatology στη Μελβούρνη, «η ακετόνη, επίσης γνωστή ως προπανόνη, είναι ένα άχρωμο, εύφλεκτο υγρό. Είναι διαλύτης και χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών, οικιακών προϊόντων, καλλυντικών και ειδών προσωπικής φροντίδας».

Λόγω της δραστικότητάς του, μπορεί να καταστρέψει τα πετσάκια, τα νύχια καθώς και το δέρμα γύρω από αυτά. «Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η ζημιά που κάνουμε στα νύχια μας δεν είναι από το βερνίκι αλλά από το ασετόν», δήλωσε η δερματολόγος Dana Stern στη The Huffington Post. «Το βερνίκι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι προστατευτικό για τα νύχια. Κάνοντας ένα διάλειμμα από την έκθεση στο ασετόν επιτρέπετε στα νύχια σας να ανακάμψουν».

Η ακετόνη μπορεί να βλάψει τα νύχια και τα πετσάκια

Το πιο ανησυχητικό πράγμα που κάνει η ακετόνη στα νύχια είναι να τα σπάει. «Αφυδατώνει σημαντικά τα νύχια, οδηγώντας σε ξεφλούδισμα και σπάσιμο», λέει η Stern. Και στην πραγματικότητα προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στην επιδερμίδα μας. Η ακετόνη έχει τεράστια επίδραση στο δέρμα μας, το οποίο στην ουσία προστατεύει τα νύχια μας. Το δέρμα αφυδατώνεται όταν εκτίθεται στην ακετόνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές, ξεφλούδισμα, αιμορραγία και σε μερικές περιπτώσεις λοίμωξη.

Δοκιμάστε να αναζητήσετε προϊόντα που δεν περιέχουν ακετόνη. Ωστόσο, η εύρεση αυτών των προϊόντων δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. «Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που χαρακτηρίζονται ως «φυσικά» και «οργανικά» αλλά εξακολουθούν να περιέχουν διαλύτες – όχι μόνο ακετόνη», αποκάλυψε η Dr. Eisman.

Τελικά, ανεξάρτητα από το προϊόν που θα επιλέξετε, μπορεί τα νύχια σας να υποστούν μερική ζημιά. Για να καταπολεμήσετε τις επιπτώσεις, φροντίστε να ενυδατώνετε τα χέρια και τα νύχια σας αμέσως μόλις αφαιρείτε το βερνίκι.