Αρχική > Featured > Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί άνθρωποι προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια από άλλους

Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί άνθρωποι προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια από άλλους

Σε αντίθεση με τα όμορφα ηλιοβασιλέματα, τα κοκτέιλς δίπλα στο κύμα και τις βουτιές στα καταγάλανα νερά των νησιών μας, υπάρχει κάτι που έρχεται να διαταράξει όλα τα όμορφα συναισθήματα που μάς γεννά το καλοκαίρι: τα κουνούπια.

Κι ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι κάνουν αισθητή την παρουσία τους αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί, ο Jonathan Day, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, αποκαλύπτει ότι υπάρχει ολόκληρη εξήγηση πίσω από το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί για τα κουνούπια οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από τη σχολή London School of Hygiene and Tropical Medicine, όλα εξαρτώνται από τα γονίδιά μας. «Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη είναι ότι γνωρίζουμε ότι είναι κληρονομικό», λέει ο καθηγητής James Logan.

Ο Dr. James Logan και η ομάδα του έχουν ξεκινήσει μια έρευνα σε πανομοιότυπα δίδυμα, προκειμένου να απομονώσουν τα γονίδια που είναι πιο ελκυστικά στα κουνούπια. Αυτό που είναι γνωστό μέχρι σήμερα είναι ότι οι συνήθειές μας, το φαγητό που τρώμε ή το άρωμα που φοράμε δεν διαδραματίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στην έλξη των κουνουπιών όσο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Αντίθετα, τα θηλυκά κουνούπια, τα οποία τσιμπάνε, προσελκύονται από το άρωμα του διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο εκπέμπουν όλοι οι άνθρωποι μέσω των πόρων τους. «Τα θηλυκά κουνούπια έχουν υποδοχείς διοξειδίου του άνθρακα, τους οποίους χρησιμοποιούν για να πουν από πού προέρχεται το διοξείδιο του άνθρακα και πόσο κοντά βρίσκονται σε αυτό», λέει ο Dr. Logan.

Ένας δεύτερος λόγος είναι το γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται κατά τη διάρκεια της άθλησης. Οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά εκπέμπουν περισσότερο γαλακτικό οξύ, καθώς και τα άτομα που έχουν υψηλότερα μεταβολικά ποσοστά. Και κάποιος με υψηλότερο καρδιακό ρυθμό σε κατάσταση ηρεμίας παράγει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και περισσότερο γαλακτικό οξύ, προσελκύοντας ακόμη περισσότερα κουνούπια, λέει ο Dr. Day.

Τέλος, τα ελαφριά ρούχα (σε ύφασμα και χρώμα) βοηθούν όπως και τα εντομοαπωθητικά προϊόντα. Άλλος ένα λόγος να μην αποχωριστείτε το αγαπημένο σας λευκό φόρεμα φέτος το καλοκαίρι!