Αρχική > Featured > Αυτό είναι το ρούχο που απέσυρε ο Gucci επειδή θεωρήθηκε ρατσιστικό (εικόνες)

Αυτό είναι το ρούχο που απέσυρε ο Gucci επειδή θεωρήθηκε ρατσιστικό (εικόνες)

Σάλος έχει ξεσπάσει στον χώρο της μόδας ύστερα από την έντονη κριτική που δέχθηκε ο οίκος Gucci για ένα πουλόβερ από τη νέα του κολεξιόν. Πολλοί χρήστες των social media διαμαρτυρήθηκαν για το σχέδιο, υποστηρίζοντας ότι αναπαριστά το πρόσωπο μαύρων ανθρώπων.

Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα μαύρο πουλόβερ με μακρύ λαιμό που φτάνει έως το μέσον του προσώπου, που καλύπτει τη μύτη και έχει ένα άνοιγμα στο σημείο του στόματος, στο περίγραμμα του οποίου διαγράφονται χοντρά κόκκινα χείλη.

Λίγες ώρες αργότερα και πριν το ζήτημα προλάβει να πάρει μη αναστρέψιμη αρνητική προβολή, ο οίκος Gucci προχώρησε σε απόσυρση του πουλόβερ ζητώντας συγγνώμη μέσα από το προφίλ της εταιρείας στο Twitter.

«Η Gucci ζητά συγγνώμη για την ενόχληση που προκάλεσε με αυτό το πουλόβερ. Επιβεβαιώνουμε ότι το προϊόν αποσύρθηκε αμέσως από όλα τα καταστήματα και από τον ιστότοπό μας». Η Gucci τονίζει μάλιστα ότι η «διαφορετικότητα είναι μια θεμελιώδης αξία» και εκτιμά ότι το περιστατικό αυτό είναι ένα μάθημα για «την ομάδα μας και πέραν αυτής».

Η ανάρτηση του οίκου Gucci: