Αρχική > Μένουμε Σπίτι > Αυτό είναι το προϊόν ομορφιάς που προσφέρει επιπλέον προστασία από τον κορωνοϊό

Αυτό είναι το προϊόν ομορφιάς που προσφέρει επιπλέον προστασία από τον κορωνοϊό

Με την πανδημία του κορωνοϊού στο προσκήνιο ψάχνουμε τρόπους για να διατηρήσουμε τον εαυτό μας υγιή. Γι’ αυτό μείναμε έκπληκτες όταν ακούσαμε αυτό: εκτός από τα βασικά – να πλένουμε τα χέρια μας, να καλύπτουμε το στόμα μας όταν βήχουμε και να μένουμε σπίτι – υπάρχει ένα προϊόν ομορφιάς που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει.

Τα mist προσώπου φαίνεται ότι είναι ευεργετικά, γεγονός που αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Instagram από τη δερματολόγο Mona Gohara, MD. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, ο ιός είναι λιγότερο πιθανό να ευδοκιμήσει σε περιβάλλον με υγρασία.

Όπως εξήγησε, όταν υπάρχει ξηρότητα στις επιφάνειες της βλεννογόνου, τότε αυτές είναι πιο ευάλωτες στις λοιμώξεις.

Η Christina Price, MD, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό: «Αυτή είναι η συμβουλή που δίνω στους ασθενείς που έχουν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα». Επειδή πρόκειται περισσότερο για την υγρασία αυτή καθαυτή παρά για συγκεκριμένα συστατικά, οποιοδήποτε face mist θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ενώ λοιπόν είναι σίγουρα ένας εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσετε τα προληπτικά μέτρα σας, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι δεν αντικαθιστά τις προφυλάξεις όπως το πλύσιμο των χεριών και η εφαρμογή άλλων οδηγιών από επίσημους φορείς. Είναι μόνο το «κερασάκι στην τούρτα».