Αρχική > Featured > Αυτό είναι το νέο μυστικό όπλο του ΝΑΤΟ και πρωταγωνιστεί στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση

Αυτό είναι το νέο μυστικό όπλο του ΝΑΤΟ και πρωταγωνιστεί στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση

Το ΝΑΤΟ διενεργεί αυτές τις μέρες τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκησή του από το 2002 μεταξύ 30 εθνών. Σε μια άσκηση  τακτικής ιδιοφυΐας, λοιπόν, αποφάσισε να κινητοποιήσει έναν “σμιλεμένο” Ανθυποπλοίαρχοςτου Ναυτικού για να προωθήσει τα μαζικά του πολεμικά παιχνίδια στη Νορβηγία. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι μια δεκάδα τέτοιων ανθυποπλοιάρχων στους κόλπους του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να δώσει στη συμμαχία αποφασιστικό πλεονέκτημα σε έναν μελλοντικό πόλεμο του Instagram.

Ο Lasse Løkken Matberg μπορεί να σας μοιάζει με Βίκινγκ -και σίγουρα θα μπορούσε να είναι- στην πραγματικότητα όμως είναι Ανθυποπλοίαρχος στο Βασιλικό Νορβηγικό Ναυτικό- αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικά ωραίο μοντέλο μερικής απασχόλησης. Το ΝΑΤΟ, φαίνεται, έχει στρατολογήσει τα σωματικά του προσόντα για να προωθήσει την Trident Juncture, τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή 30 εθνών που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή στη Νορβηγία.

Με τη μακριά του γενειάδα του και τα μακριά μαλλιά πιασμένα σε κότσο, ο Λάσσε τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον του διαδικτύου, με τα σχόλια να πέφτουν βροχή τόσο από γυναίκες όσο και από άντρες που αναφέρουν πως μοιάζει με Βίκινγκ ενώ πολλοί Αμερικανοί τον ρωτούν για τα μακριά μαλλιά του, καθώς έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα μέλη του στρατού με ξυρισμένα κεφάλια.

Ο Λάσσε εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε ένα βίντεο του ΝΑΤΟ, διαφημίζοντας την άσκηση Trident Juncture, την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ από το 2002, δίνοντας μάλιστα την εξής υπόσχεση (προς τέρψιν του γυναικείου πληθυσμού): «μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα».

Ο Λάσσε προσλήφθηκε στο βασιλικό νορβηγικό ναυτικό το 2006, αφού προηγουμένως είχε εργαστεί ως σεφ πλήρους απασχόλησης. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών και έκανε και μεταπτυχιακό. Εργάζεται ως αθλητικός αξιωματικός στο Κοινό Κέντρο Πολέμου του ΝΑΤΟ στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας.

Προχθές Τετάρτη ο Λάσε είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζενς Στότενμπεργκ όπου σίγουρα θα δέχτηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα μαλλιά του.

Παρά το πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας του, ο Λάσσε καταφέρνει επίσης να ακολουθεί καριέρα μοντέλου μερικής απασχόλησης, υπογράφοντας με ένα πρακτορείο του Λονδίνου το 2016. Και όπως ο ίδιος δήλωσε στο στο ABC News από τότε που κατετάγη στο στρατό είδε την καριέρα του και ως μοντέλο να απογειώνεται.

Όσο για τα μακριά μαλλιά του, όπως είπε, οι αξιωματικοί στο Βασιλικό Ναυτικό της Νορβηγίας επιτρέπεται να έχουν μακριά μαλλιά, αλλά όπως λέει είναι υποχρεωτικό να τα έχουν πιασμένα για να μην αγγίζουν το κολάρο της στολής τους.