Αρχική > Featured > Αυτή είναι η αγαπημένη συνήθεια που μας έλειψε περισσότερο στην καραντίνα

Αυτή είναι η αγαπημένη συνήθεια που μας έλειψε περισσότερο στην καραντίνα

Τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μια βόλτα στη θάλασσα ή στα στέκια όπου συνηθίζαμε να συχνάζουμε, η εργασία και η συναναστροφή με τους συναδέλφους μας… είναι μερικά απ’ όσα μας έλειψαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τα Σάββατα αποτελούσαν ιεροτελεστία για εμένα πριν ξεσπάσει η πανδημία. Ξυπνούσα νωρίς, έπινα τον πρώτο καφέ της ημέρας και ξεκινούσα για το Avenue Mall Athens. Αφού χάζευα για αρκετή ώρα στα μαγαζιά, έκανα μια στάση για δεκατιανό στο ισόγειο του εμπορικού και αμέσως στο κομμωτήριο για να προλάβω το ραντεβού μου! Αμέσως μετά, συνάντηση με την κολλητή στον πρώτο όροφο για μεσημεριανό και το απαραίτητο κους κους και λίγο πριν φύγουμε, στο σούπερ μάρκετ για τις απαραίτητες προμήθειες της εβδομάδας.

Αυτό ήταν ένα κλασικό Σάββατο ύστερα από μια απαιτητική εβδομάδα στη δουλειά και άλλες καθημερινές υποχρεώσεις. Μια ρουτίνα που διαταράχθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού που ξέσπασε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου και στη χώρα μας.

Σήμερα, έχοντας αφήσει στο παρελθόν τις ημέρες του lockdown που τόσο ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας, μπορούμε να απολαύσουμε ξανά τις συνήθειες που αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Και η καθιερωμένη μου βόλτα στο Avenue Mall Athens είναι ένα από αυτά!

Μπορεί καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας να το επισκεπτόμουν για τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο που παρέμειναν ανοιχτά όλο αυτό το διάστημα, αλλά κάθε φορά που βρισκόμουν εκεί νοσταλγούσα τις ημέρες εκείνες που μπορούσα να κάνω ανενόχλητη τις βόλτες μου στα μαγαζιά, με τη σκέψη στο μυαλό μου ότι αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να έρθει ξανά!

Και να που ήρθε! Από τις 18 Μαΐου το Avenue Mall Athens άνοιξε ξανά τις πόρτες του και η χαρά μου είναι απερίγραπτη! Γιατί μπορεί να γίναμε όλοι experts στις ηλεκτρονικές αγορές κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όμως τίποτα δε συγκρίνεται με την αίσθηση του να χαζεύεις τις βιτρίνες, να μπαίνεις στα μαγαζιά, να ζητάς τη γνώμη του υπαλλήλου που είναι πρόθυμος να σε εξυπηρετήσει και να δοκιμάζεις ό,τι έβαλες στο μάτι – πάντα τηρώντας όλα τα απαιραίτητα μέτρα προστασίας.

Άλλωστε, το Avenue Mall Athens είναι ένα εμπορικό κέντρο πλήρως συμμορφωμένο με τις οδηγίες για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, ώστε όλοι να απολαμβάνουμε μια ασφαλή βόλτα στις εγκαταστάσεις του! Οι χώροι έχουν ασφαλώς απολυμανθεί και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των εργαζομένων. Είναι ένα εμπορικό κέντρο που «αναπνέει», οι πολλές είσοδοι επιτρέπουν στον αέρα να ανακυκλώνεται, ενώ οι μεγάλοι διάδρομοι βοηθούν στην αποφυγή του συνωστισμού.

Επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν και σε όλα όσα αγαπάμε και μας είχαν λείψει όλο αυτόν τον καιρό. Επιστροφή στις παλιές μας συνήθειες, επιστροφή στο αγαπημένο μας Avenue Mall Athens!