Το ταξιδιωτικό περιοδικό «Venue Report» δημοσίευσε τη λίστα με τις δέκα καλύτερες καφετέριες παγκοσμίως, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικές. Μάλιστα, η μία ελληνική καφετέρια που βραβεύτηκε ως η καλύτερη στον κόσμο βρίσκεται στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας πίσω τους πολλούς δυνατούς ανταγωνιστές.

Στην 3η θέση της λίστας βρίσκεται η κατετέρια «Ypsilon» στη Θεσσαλονίκη, η οποία στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό στην οδό Εδέσσης στα Άνω Λαδάδικα και λειτουργεί εδώ και 150 χρόνια! Η μίνιμαλ διακόσμηση, το ήρεμο περιβάλλον και το ευγενικό προσωπικό σε προδιαθέτουν να πιεις τον καφέ ή να απολαύσεις το ποτό του σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Στο «Ypsilon» μπορείς επίσης να πας με το βιβλίο ή το λάπτοπ σου και να περάσεις την ώρα σου μελετώντας.

Το «Ypsilon» στη Θεσσαλονίκη

Την 10η θέση κατέκτησε το «Papillon Bistrot» στο Νέο Ψυχικό. Πρόκειται για το όμορφο καφέ επί της Λεωφόρου Κηφισίας, που η ρομαντική του ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι από Παρίσι, ενώ οι ρετρό επιρροές του κερδίζουν τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Οι ιδιαίτερες ταπετσαρίες, τα αριστοκρατικά καθίσματα και ο χαμηλός φωτισμός είναι μερικές ακόμα λεπτομέρειες που το κάνουν μοναδικό!

Το «Papillon Bistrot» στο Νέο Ψυχικό

 

από Μαρία Ιωαννάτου