Θα σας λέγαμε ψέματα αν υποστηρίζαμε ότι έχουμε πάθει εμμονή με αυτή την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή τάση στα παπούτσια. Επειδή όμως ήδη έχει γίνει ένα μεγάλο trend μεταξύ των fashionistas, μάλλον θα πρέπει να τη συνηθίσουμε. Αν όχι και να την ακολουθήσουμε.

Οι συλλογές S/S ’19 που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο μας έδειξαν πολλά διαφορετικά πράγματα. Κάποια πραγματικά λαμπερά και ιδιαίτερα, μερικά νοσταλγικά και άλλα ρεαλιστικά.

Τα “τουριστικά σανδάλια”, tourist sandals ή chunky sandals, όπως θα τα συναντήσετε, δίχασαν τον κόσμο της μόδας. Πρόκειται γι’ αυτά τα σανδάλια με τα ελαστικά πέλματα και τους φαρδείς ιμάντες που κοιτάξαμε με απορία όταν περιδιάβαιναν τις πασαρέλες και δεν μπορούσαμε παρά να αναρωτηθούμε πώς θα ανταποκρινόταν το ευρύ κοινό σε αυτήν τη νέα τάση.

Μόδα=Αντιπαραθέσεις


Το αναμφισβήτητο γεγονός πάντως για τον κόσμο της μόδας είναι ότι αγαπά τις αντιπαραθέσεις. Σε ό,τι αφορά όμως αυτά τα μάλλον άκομψα παπούτσια, παρότι οι fashionistas τα αγκάλιασαν, αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι είμαστε ακόμη πολύ μπερδεμένοι.

Sandy Liang

Υπό αμφισβήτηση

Αν και στην Ελλάδα δεν τα έχουμε δει ακόμη να “περπατιούνται”, θα διατηρήσουμε επιφυλάξεις. Έχουν γίνει βέβαια αρκετές καλές προσπάθειες για να δείξουν πιο stylish με την προσθήκη χαντρών, χρώματος και υφάσματος σε κάποια σημεία, αλλά η απήχηση στην πλατιά μάζα των καταναλωτών είναι αμφισβητήσιμη, όσο δροσερή κι αν φαντάζει αυτή τη στιγμή η τάση.

Area

Από την άλλη, σε όλες έχει συμβεί. Μια τάση που όταν πρωτοεμφανίζεται μπορεί να νιώσουμε ότι την απεχθανόμαστε και έπειτα από λίγο απλά την λατρεύουμε. Έτσι δεν είναι;

Γι’ αυτό θα αφήσουμε τα τουριστικά σανδάλια να κυκλοφορήσουν σε κάθε ξεχωριστή τους μορφή. Κι αν πραγματικά δούμε εκείνο το ζευγάρι που θα μας κάνει να νιώσουμε ότι, ναι, αυτό μου αρέσει, και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να περπατώ άνετα και με στυλ, τότε γιατί όχι;

Όταν οι μεγάλοι σχεδιαστές ενδίδουν

Πάντως, εμείς θα σας πούμε ότι μερικοί από τους κορυφαίους σχεδιαστές στη βιομηχανία της μόδας, τόσο οι up-and-comers, όπως η Collina Strada, όσο και οι βετεράνοι όπως ο Dries Van Noten, βήμα με το βήμα, απλά αποδέχτηκαν τη νέα τάση και στη συνέχεια, έβαλαν τα δυνατά τους να μας καταπλήξουν.

Μια ιδέα από τις δημιουργίες τους:

Anna Sui

 

Collina Strada

 

Sacai
Nanushka
Urban Outfitters
από Σοφία Κωστάρα