Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όλες οι σχέσεις περνούν από συγκεκριμένα στάδια και ένα από αυτά είναι πραγματικά πολύ κρίσιμο. Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε αυτά τα στάδια και τι πρέπει να γνωρίζετε για να είστε προετοιμασμένοι. Εμείς βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι όλα τα ζευγάρια περνούν από τα ίδια στάδια και γι’ αυτό θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Στάδιο 1ο: Νέος έρωτας

Μόλις συναντήσατε κάποιον ξεχωριστό και όλα μοιάζουν με μήνα του μέλιτος! Έχετε πεταλούδες στο στομάχι κάθε φορά που τον βλέπετε. Κοιτάτε το τηλέφωνό σας κάθε λίγα λεπτά για να δείτε αν έστειλε μήνυμα. Βαθιά μέσα σας ξέρετε ότι φαίνεστε ανόητη, αλλά ποιος νοιάζεται. Λοιπόν, αγαπητή μου, είσαι σαφώς ερωτευμένη!

Στάδιο 2ο: Τα έντονα συναισθήματα κοπάζουν

Νιώθετε ότι είναι σοβαρό και είστε έτοιμοι να δεσμευθείτε. Τότε συνειδητοποιείτε ότι η πραγματική ζωή δεν είναι πάντα γέλια και φλερτ. Προσπαθείτε να περνάτε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί, θέλετε να μοιράζεστε όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Ωστόσο, η ρουτίνα αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της.


Μην χάσετε αυτή τη λάμψη μεταξύ σας! Αφιερώστε λίγο χρόνο μόνο για σας, πηγαίνετε για έναν ωραίο χαλαρωτικό περίπατο ή δείτε μια ταινία. Κρατήστε αυτόν τον δεσμό, είναι πολύ ξεχωριστός και πολύ δυνατός!

Στάδιο 3ο: Ρουτίνα και απογοήτευση

Εξακολουθείτε να έχετε έντονα συναισθήματα για το άλλο σας μισό, αλλά κάτι φαίνεται να είναι διαφορετικό. Δεν αισθάνεστε τόσο ενθουσιασμένοι, όπως συνηθίζατε. Οι καθημερινές ευθύνες, οι λογαριασμοί, οι εργασιακές υποχρεώσεις και οι οικιακές εργασίες εμποδίζουν το ρομαντισμό και μερικές φορές αισθάνεστε παγιδευμένοι σε όλη αυτή τη ρουτίνα και αρχίζετε να αναρωτιέστε αν έχετε κάνει τη σωστή επιλογή.

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο στάδιο της σχέσης και αν καταφέρετε να το ξεπεράσετε, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι το πιο δύσκολο κομμάτι τελείωσε.

Στάδιο 4ο: Σταθερότητα

Σε αυτό το στάδιο αισθάνεστε πολύ ασφαλείς στη σχέση σας. Μπορεί να μην αισθάνεστε σαν να πετάτε στα σύννεφα όπως στο πρώτο στάδιο, αλλά το τρίτο στάδιο της δυστυχίας έχει τελειώσει. Έχετε μάθει να δίνετε στον εαυτό σας κάποιο χώρο, καταλαβαίνετε ότι ο σύντροφός σας μπορεί να έχει τις δικές του συμπάθειες και αντιπάθειες, τα χόμπι και τις συνήθειες του. Δεν χρειάζεται να είστε κολλημένοι ο ένας στον άλλον όλη την ώρα.

Στάδιο 5ο: Δέσμευση

Φτάσατε σε αυτό το στάδιο, συγχαρητήρια! Έχετε γίνει μια πραγματική ομάδα. Δεν σας λείπει πλέον το πρώτο ρομαντικό στάδιο επειδή είστε πολύ ικανοποιημένοι από τη σχέση σας. Έχετε επίσης αποδεχθεί ότι είμαστε όλοι τέλειοι μέσα στις δικές μας ατέλειες.

από Μαρία Ιωαννάτου