Αρχική > Featured > Αυτά είναι τα 5 πιο «περίεργα» χωριά της Ελλάδας

Αυτά είναι τα 5 πιο «περίεργα» χωριά της Ελλάδας

Η Ελλάδα αν μη τι άλλο βρίθει από υπέροχους προορισμούς με γραφικά και πανέμορφα χωριά, που κάθε χρόνο αποτελούν αγαπημένες επιλογές για αναζωογονητικές εξορμήσεις και εκδρομές από το κλεινόν άστυ.

Τα περισσότερα από αυτά διακρίνονται για τις γραφικές εικόνες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, γεμάτες με λιθόστρωτα καλντερίμια, παραδοσιακά κτίσματα, πέτρινες βρύσες και πλατείες κάτω από αιωνόβιους πλατάνους.

Υπάρχουν, ωστόσο, και χωριά που αποτελούν προορισμό εξαιτίας της μοναδικότητάς τους. Η αρχιτεκτονική, η γεωγραφία, τα έθιμα και οι παραδόσεις τους, τα καθιστούν άκρως ιδιαίτερα και ξεχωριστά, εγείροντας την περιέργεια των ταξιδιωτών που θέλουν να βιώσουν μια διαφορετική και μοναδική εμπειρία ζωής.

Όλυμπος – Εδώ οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι

Στο ορεινό χωριό Όλυμπος, στο βόρειο τμήμα της Καρπάθου, εκεί όπου η λαϊκή παράδοση παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα, με τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες να κυκλοφορούν ακόμη με τις παραδοσιακές φορεσιές του νησιού αλλά και τους ντόπιους να μιλούν ακόμη την τοπική διάλεκτο, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ