Αρχική > Featured > Αφιερωμένο στον Αγιασμό και την πρώτη σχολική μέρα το σημερινό doodle της Google

Αφιερωμένο στον Αγιασμό και την πρώτη σχολική μέρα το σημερινό doodle της Google

Νωρίτερα σήμερα το πρωί τελέστηκε ο Αγιασμός στα σχολεία, σημαίνοντας και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η Google λοιπόν δεν θα μπορούσε παρά να αφιερώσει το σημερινό της doodle σ’ αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με καλύτερες προδιαγραφές, αφού τα βιβλία είναι έτοιμα, τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι επίσης λιγότερα, αφού από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480 διδάσκοντες.

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Εξάλλου, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε’ Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α’ Λυκείου, τα Γαλλικά της Β’ Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β’ Λυκείου.