Μάθε πώς θα πάρεις τον έλεγχο της υγείας στα χέρια σου

μάθε-πώς-θα-πάρεις-τον-έλεγχο-της-υγεία

Ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του να διατηρεί καλή υγεία, μαθαίνοντας να αναγνωρίζει τις ανάγκες του οργανισμού του και εφαρμόζοντας απλές, καθημερινές πρακτικές για την πρόληψη των ασθενειών ή την αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων τους.

Το παραπάνω μήνυμα κυριάρχησε κατά τη Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, με αφορμή τη νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Αυτοφροντίδα με τίτλο «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ».

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι Δημήτρης Μωραΐτης, Πρόεδρος ΕΦΕΧ, Γενικός Διευθυντής ΒΙΑΝ Α.Ε. του Ομίλου Γιαννακόπουλου, Γρηγόρης Καρέλος, μέλος ΔΣ ΕΦΕΧ, Γενικός Διευθυντής Johnson & Johnson CHC Βαλκάνια, Ελλάδα, Ισραήλ και ο Θωμάς Δόκιος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΕΦΕΧ.

Όπως εξήγησε ο κ.  Μωραΐτης κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο ΕΦΕΧ έχει ως στόχο να προωθεί στους πολίτες και Επαγγελματίες Υγείας την αξία της Αυτοφροντίδας, παρέχοντας υπεύθυνη πληροφόρηση για τα οφέλη της και να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ρόλου του Φαρμακοποιού ως σημαντικού συμβούλου υγείας.

Ορθές πρακτικές φροντίδας του εαυτού μας

Στο πλαίσιο αυτό, η θεσμοθέτηση και η ανάπτυξη των ορθών πρακτικών φροντίδας του εαυτού μας σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του κλάδου της Υγείας, αποτελεί κύρια στρατηγική προτεραιότητα του Συνδέσμου τα τελευταία χρόνια.

Αναλύοντας περαιτέρω τα οφέλη της αυτοφροντίδας, ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της στην υποστήριξη των συστημάτων υγείας, η οποία μάλιστα ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς καταγράφεται στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στην Ευρώπη διαχειριζόμαστε 1.2 δισ. περιπτώσεις ήπιων συμπτωμάτων κάθε χρόνο μέσω πρακτικών Αυτοφροντίδας. Εάν δεν είχε αναπτυχθεί αυτή η νοοτροπία, στην Ε.Ε. θα υπήρχε ανάγκη για 120.000 περισσότερους ιατρούς ή ο κάθε ιατρός θα έπρεπε να εργάζεται επιπλέον για 2,4 ώρες κάθε ημέρα. Φιλοδοξούμε πως με την ενημερωτική πρωτοβουλία που παρουσιάζουμε σήμερα, θα συμβάλλουμε στην καθιέρωση της αυτοφροντίδας ως βασικού αναπτυξιακού μοχλού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην Ελλάδα».

«Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ»

Στη συνέχεια, ο κ. Καρέλος παρουσίασε τους στόχους και τις δράσεις της καμπάνιας «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ» την οποία ο Σύνδεσμος υλοποιεί αυτό το διάστημα. Στόχος της καμπάνιας είναι να εξοικειώσει το ελληνικό κοινό με την έννοια της προνοητικότητας και να ενημερώσει για την πρόληψη των ασθενειών και τη διαχείριση των ήπιων συμπτωμάτων τους μέσω της υιοθέτησης ορθών πρακτικών προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας. Ταυτόχρονα, η καμπάνια επιδιώκει να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο του φαρμακοποιού ως συμμάχου του πολίτη στην προσπάθεια αυτή, μέσω της παροχής ορθής πληροφόρησης σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Συνοψίζοντας την κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας, ο κ. Καρέλος ανέφερε: «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ σημαίνει πως παίρνω τον έλεγχο της υγείας στα χέρια μου. Μαθαίνω να φροντίζω την υγεία μου καθημερινά, για να ζω καλά όλο τον χρόνο. Με άλλα λόγια, προστατεύω τον οργανισμό μου όσο καλύτερα μπορώ με τη συμβουλή του φαρμακοποιού μου.  Μέσω της καμπάνιας αυτής, επιχειρούμε να απαντήσουμε στα βασικότερα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τη συνολική φροντίδα του εαυτού τους, να καταρρίψουμε μύθους και τους δείξουμε τις αλήθειες που θα αποτελέσουν πυξίδα για μια πιο υγιή ζωή».

Διαβάστε επίσης

O Φίλιππος Πλιάτσικας έρχεται στη μουσική σκηνή Σφίγγα με την καθηλωτική αφήγηση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

“Αν είχα ακούσει τη γιατρό μου, σήμερα δεν θα ζούσα”: Η ιστορία μίας γυναίκας με καρκίνο που προκαλεί θυμό!

Γεωργία Μπίκα: Στο φως οι δύο καταθέσεις που έπαιξαν ρόλο στην απόφαση για την υπόθεση βιασμού

Σχετικά Άρθρα
Τι είναι η Παρηγορική Φροντίδα; Ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτή;
Τι είναι η Παρηγορική Φροντίδα; Ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτή;
Μετά τι μαστογραφία τι; Η τρισδιάστατη μαστογραφία (τομοσύνθεση) με τα πολλαπλά οφέλη
Μετά τι μαστογραφία τι; Η τρισδιάστατη μαστογραφία (τομοσύνθεση) με τα πολλαπλά οφέλη
Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών
Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών
Πώς θα μετρήσεις την αρτηριακή σου πίεση μόνη στο σπίτι - Μάθε τον σωστό τρόπο
Πώς θα μετρήσεις την αρτηριακή σου πίεση μόνη στο σπίτι – Μάθε τον σωστό τρόπο
Συστάσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό - Πώς θα μειώσετε τις απουσίες από εργασία, σχολείο, κοινωνικές εκδηλώσεις
Συστάσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό – Πώς θα μειώσετε τις απουσίες από εργασία, σχολείο, κοινωνικές εκδηλώσεις
21ο Συνέδριο HealthWorld: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές"
21ο Συνέδριο HealthWorld: “Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του