Κάντε γλυπτική σώματος, μη επεμβατικά, με άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα

Μετά την επανάσταση του Hifu Medical Therapy for Face, για το μη επεμβατικό Face Lift, έρχεται η εποχή της θεραπείας σώματος Hifu Body Medical Therapy. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιατρική τεχνολογία αιχμής που αφορά στη μη επεμβατική λιπογλυπτική σώματος, δίνοντας άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία.

“Η τεχνολογία HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) είναι η μοναδική τεχνολογία αισθητικής ιατρικής που έχει λάβει έγκριση από το αμερικάνικο οργανισμό FDA, τόσο για τις εφαρμογές της στο πρόσωπο όσο και για εκείνες στο σώμα”, μας τονίζει ο Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός κ. Νεκτάριος Ντουντουλάκης. “Είναι γνωστό ότι η χρήση των εστιασμένων υπερήχων υψηλής συχνότητας εφαρμόζεται στην ιατρική επιστήμη για πάνω από πέντε δεκαετίες, τόσο διαγνωστικά – λόγω του υψηλού βάθους που μπορεί να φτάσουν οι υψηλής συχνότητας υπέρηχοι – όσο και για να δώσει απαντήσεις στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η χειρουργική προσέγγιση ή εναλλακτικά αυτής”, συνεχίζει ο γιατρός.

Στην αισθητική ιατρική έχει προκαλέσει πραγματική επιστημονική επανάσταση για τα θεαματικά αποτελέσματα στο πρόσωπο και το σώμα. Είναι η μοναδική ιατρική τεχνολογία όπου η εφαρμογή της μπορεί, κατά τη διάρκεια μίας και μόνο εφαρμογής, να επιτύχει τριπλό αποτέλεσμα στο επίπεδο της γλυπτικής του σώματος και της διόρθωση του περιγράμματος.

Πού δρα

Το HIFU BODY βασίζεται, όπως και το HIFU MEDICAL THREAPY FOR FACE, στις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι υψηλής συχνότητας εστιασμένοι υπέρηχοι. Το HIFU BODY μας επιτρέπει, εστιάζοντας σε βάθος 7mm και 13 mm, να παρέμβουμε στον λιπώδη ιστό, και να επιτύχουμε ταυτόχρονα τριπλό αποτέλεσμα: Μείωση του τοπικού λίπους, αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και της κυτταρίτιδας. “Αυτό συμβαίνει μέσω των κεφαλών, που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Οι τέσσερις μετατροπείς ενέργειας που βρίσκονται σε αυτές, διαμέσου των ριπών που πραγματοποιούν, επιτυγχάνουν την ενεργοποίηση των ιστών, τη λιπόλυση των λιποκυττάρων, τη σύσφιξη του δέρματος και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας”, μας εξηγεί ο κ. Ντουντουλάκης.

Η διαδικασία

Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσω των στοχευμένων βολών εστιασμένων υπέρηχων που πραγματοποιούνται κατά την εφαρμογή. Η αυξημένη θερμοκρασία στα σημεία εστίασης, αν και δεν γίνεται αντιληπτή από τον ασθενή με την αίσθηση του καψίματος, προκαλεί άμεση νέκρωση των κυττάρων του λίπους, χωρίς να επηρεάζονται καθόλου οι επικείμενοι ή υποκείμενοι ιστοί. Με το πέρασμα του χρόνου, συνήθως μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων, τα κύτταρα του κατεστραμμένου λίπους μειώνονται και χάριν της φυσικής ανάπλασης του σώματος, επιτυγχάνεται το body contouring δηλαδή ο ομοιόμορφος επανασχηματισμός του. Η διέγερση των ιστών που πραγματοποιείται δημιουργεί νεοκολλαγονογένεση η οποία με τη σειρά της συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και διαμορφώνει εκ νέου το περίγραμμα του σώματος.

%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5-%ce%b3%ce%bb%cf%85%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac0

Περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί το Hifu Body 

Με το HIFU σώματος έχουμε τη δυνατότητα, σε περιοχές όπου μέχρι σήμερα μόνο χειρουργικά μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η χαλάρωση και η συσσώρευση τοπικού λίπους, να αναμορφώσουμε θεαματικά, να σμιλέψουμε και να αναμορφώσουμε την όψη της περιοχής εφαρμογής.

Τέτοιες περιοχές είναι: Η έσω και άνωθεν επιφάνεια των γονάτων, η μηριαία πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια, η λεκάνη (ψωμάκια), η μηρογλουτιαία χώρα, πρόσθια και πλάγια περιοχή της κοιλίας (love handles), τα πόδια, τα μπράτσα, η πλάτη και άλλα σημεία στο σώμα, στα οποία υπάρχει συσσώρευση τοπικού λίπους, και που μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.

Εμείς ρωτήσαμε τον Πλαστικό και Επανορθωτικό Χειρουργό κ. Νεκτάριο Ντουντουλάκη να μας πει πιο συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα της θεραπείας Hifu Body.

– Υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα μετά την εφαρμογή του hifu body medical therapy; Και αν ναι ποια είναι αυτά;

Ανάλογα με τα ποσοστά λίπους που έχει ο ασθενής στην περιοχή εφαρμογής, καθώς και τη βιολογική κατάσταση των ιστών του, έχουμε μία άμεση μείωση της τάξεως των 2 έως 6 εκατοστών.

%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b5-%ce%b3%ce%bb%cf%85%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac2

– Πότε μπορούμε να δούμε το μέγιστο των αποτελεσμάτων;

8 με 12 εβδομάδες μετά τη θεραπεία έχουμε το μέγιστο των αποτελεσμάτων του hifu body medical therapy. Αυτό συμβαίνει γιατί ο οργανισμός μας χρειάζεται αυτό το χρόνο για να μπορέσει να μεταβολίσει τον λιπώδη ιστό που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας και να παράξει το κολλαγόνο, το υαλουρονικό και την ελαστίνη που θα προκαλέσουν τη σύσφιξη στην περιοχή εφαρμογής παράλληλα με το αδυνάτισμα.

– Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας καταστρέφεται ο λιπώδης ιστός οριστικά, κατά συνέπεια αν ο ασθενής ακολουθήσει ένα υγιεινό τρόπο ζωής, μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξει την άσκηση στη ζωή του, τα αποτελέσματα θα έχουν οριστικό χαρακτήρα.

– Σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να εφαρμοστεί το hifu for body;

Πριν εφαρμοστεί το Hifu for body ο θεράπων ιατρός πρέπει βεβαιωθεί ότι το λίπος στην περιοχή εφαρμογής είναι άνω του ενός εκατοστού. Είναι επίσης βασικό στην περιοχή στην οποία θα γίνει η εφαρμογή να μην υπάρχει κάποια επιφανειακή πληγή, φλεγμονή ή αλλεργία.

– Τι διάστημα πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ δύο θεραπειών Hifu body;

Συνήθως προτείνουμε ανάμεσα σστην πρώτη και τη δεύτερη θεραπεία να μεσολαβούν 10-15 μέρες και 15-20 εργάσιμες μέρες ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη. Για τις επόμενες φορές και για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων μπορούμε να επαναλάβουμε τη θεραπεία μία φορά το μήνα.

– Πόσες φορές μπορεί να επαναληφθεί η εφαρμογή στην ίδια περιοχή;

Τις περισσότερες φορές προτείνεται να γίνει επανάληψη της εφαρμογής 3-6 φορές, ανάλογα με το ποσοστό λίπους της περιοχής.

– Πόση ώρα διαρκεί η κάθε θεραπεία;

Συνήθως 15 -60 λεπτά, ανάλογα με τη διαφορετική περιοχή εφαρμογής και την έκταση αυτής.

– Υπάρχουν παρενέργειες; Σε πόσο καιρό ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η θεραπεία HIFU BODY είναι απολύτως ακίνδυνη και ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί αμέσως μετά να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανένα απολύτως σημάδι ή ερεθισμό στο σώμα, και φυσικά χωρίς κανένα πόνο ή περιορισμό στις κινήσεις του.

Διαβάστε επίσης

Πώς να φτιάξετε πανεύκολα ρολάκια κανέλας χωρίς ζάχαρη

Σεξουαλική ζωή μετά τον καρκίνο: Εδώ θα βρείτε όσα φοβάστε να ρωτήσετε

Σχετικά Άρθρα
VHL: Η σπάνια μορφή κληρονομικού καρκίνου του νεφρού - Γιατί πολλοί ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στη θεραπεία
VHL: Η σπάνια μορφή κληρονομικού καρκίνου του νεφρού – Γιατί πολλοί ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στη θεραπεία
Νέα, ανώδυνη μέθοδος θα σε απαλλάξει από τον πόνο στις αρθρώσεις
Νέα, ανώδυνη μέθοδος θα σε απαλλάξει από τον πόνο στις αρθρώσεις
«45 λεπτά με τον Γιατρό»: Παρακολουθήστε δωρεάν τη διαδικτυακή συνάντηση, ενημερωθείτε και προλάβετε
«45 λεπτά με τον Γιατρό»: Παρακολουθήστε δωρεάν τη διαδικτυακή συνάντηση, ενημερωθείτε και προλάβετε
Διατροφή κατά της ψωρίασης: Τροφές που πρέπει να τρώτε ή να αποφεύγετε εάν έχετε ψωρίαση
Διατροφή κατά της ψωρίασης: Τροφές που πρέπει να τρώτε ή να αποφεύγετε
https://www.youtube.com/watch?v=sIKzpO8Jfhk&t=29s
#GhavelasTheRoadToParis: Ακολουθούμε τον σπάνιο και χρυσό Νάσο Γκαβέλα στο δρόμο για το Παρίσι 2024
Νοροϊός: Ο ιός που είναι υπεύθυνος για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Νοροϊός: Ο ιός που είναι υπεύθυνος για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του