Αφιέρωμα: Το Infowoman.gr βρήκε τις πιο αχνιστές σούπες της Αθήνας!

Ο χειμώνας έχει μπει πια για τα καλά, οι παγωμένες επιδρομές του καιρού γίνονται όλο και πιο συχνές και επιβάλλουν πιάτα υγιεινά, νόστιμα και αχνιστά. Τι πιο γευστικό και δυναμωτικό από μία καλομαγειρεμένη σούπα;

Και επειδή, όπως γνωρίζεις καλά, στο Infowoman.gr αγαπάμε να ανακαλύπτουμε, να δοκιμάζουμε και να σου προτείνουμε τα πιο in μαγαζιά, με τις πιο απίθανες γεύσεις, αυτή τη φορά σου παρουσιάζουμε τις 3 καλύτερες σούπες της Αθήνας!

Η Παλιά Φάβα – Αχαιών 38, Π. Φάληρο

%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf-infowoman-gr-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%87%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%830

Η Παλιά Φάβα θα γίνει το «καταφύγιό» σου, όταν είσαι υπερβολικά κουρασμένη για να μαγειρέψεις, αλλά αρνείσαι πεισματικά να υποκύψεις στα… σουβλάκια. Η κυρά Ντίνα, η πρωταγωνίστρια της ταβέρνας, θα μπορούσε και μαμά σου -αν και η δική σου μαμά είχε το μαγειρικό της χάρισμα- αφού θα σε αγκαλιάσει με μητρική στοργή όταν θα έρθει να σε ρωτήσει αν ήταν όλα εντάξει. 

Βρεθήκαμε στο φιλόξενο ταβερνάκι του Π. Φαλήρου ένα κρύο απόγευμα του Φεβρουαρίου, αμέσως μετά τη δουλειά, και μπήκαμε αυτόματα σε χαλαρή διάθεση. Το τι θα φάμε απαντήθηκε ουσιαστικά από την ίδια την κύρα Ντίνα, η οποία αφού μας αράδιασε μια σειρά από μαγειρευτά που μόνο στο άκουσμα δημιούργησαν υγρασία στο στόμα μας, αποφάσισε πως έπρεπε να ξεκινήσουμε με σούπα.

Και είχε τόσο δίκιο… Μια τεράστια μερίδα αχνιστής κοτόσουπας έφτασε μπροστά μας, καλά αυγοκομμένη, παχύρρευστη, με μόνο το ψαχνό του πουλερικού και λεπτοκομμένη πατατούλα και καροτάκι. Ελαφρώς λεμονάτη, με μπόλικο πιπέρι… πραγματικό βάλσαμο για τις μέρες που τα κρυολογήματα μας βασανίζουν! Δεν χορταίναμε να βουτάμε το ολόφρεσκο καρβέλι!

Στο τραπέζι προστέθηκε και μια εξίσου χορταστική και νόστιμη κρεατόσουπα, καθώς και γιουβαρλάκια σε σούπα, αλλά αυτή η κοτόσουπα ομολογουμένως δεν συγκρίνεται με τίποτα!

A little Taste of Home- The home of taste travelers – Δεκελέων 3, Γκάζι, Αθήνα

%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf-infowoman-gr-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%87%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%832

Αν επιθυμείτε να κάνετε ένα νοερό ταξίδι στις κουζίνες του κόσμου, μία περιπλάνηση σε αγαπημένους και αναπάντεχους συνδυασμούς γεύσεων, τότε το A little Taste of Home, στο Γκάζι, είναι το κατάλληλο μέρος. 

Η αγάπη των ιδιοκτητών του για το ταξίδι του νόστου, για τη ζεστασιά της επιστροφής, τη νοσταλγία και την οικειότητα που δημιουργεί το καλό σπιτικό φαγητό, όσο κι αν διαφέρει από χώρα σε χώρα, είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Με γνώμονα τη φιλοσοφία τους να μαγειρεύουν με μεράκι και συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας, να ετοιμάζουν καθημερινά σπιτικό φαγητό με ολόφρεσκα και διαλεχτά υλικά και με τη λιγότερο δυνατή παρέμβαση στη διαχείριση των υλικών καταφέρνουν να σαγηνεύσουν γευστικά τους ουρανίσκους μας με πιάτα ιδιαίτερα αγαπητά, από διάφορα μέρη της γης, που κουβαλούν τη δική τους ιστορία.

Μπαίνοντας στο φιλόξενο αυτό εστιατόριο στο Γκάζι, η ατμόσφαιρα και οι μυρωδιές από τα ολόφρεσκα υλικά του θα σας κάνουν να νιώσετε ένα αίσθημα θαλπωρής. Εμπιστευτείτε μας και δοκιμάστε το ράμεν, μία σούπα-γεύμα από την Ιαπωνία με οικείες γεύσεις και παρηγορητική νοστιμιά (comfort food) που σερβίρεται πολύ ζεστή με τα υλικά να αχνίζουν τα αρώματά τους.

Εμείς δοκιμάσαμε ράμεν για χορτοφάγους που σερβίρεται με μανιτάρια shiitake, τζίντερ, σουσάμι, μίσο, κολοκυθάκι, καρότο, λάχανο, noodles και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ήταν πραγματικά πεντανόστιμο και φοβερά δυναμωτικό! Αν εσείς ωστόσο επιθυμείτε να τη συνδυάσετε με κρέας μπορείτε να προσθέσετε χοιρινό ψαρονέφρι ή αυγό.

Microulee – Στουρνάρη 14, Εξάρχεια, Αθήνα

%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ad%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf-infowoman-gr-%ce%b2%cf%81%ce%ae%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%87%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%834

Η πιο πρόσφατη ανακάλυψή μας για καλό κινέζικο φαγητό ακούει στο όνομα Microulee και βρίσκεται στην οδό Στουρνάρη, στον αριθμό 14. Μέσα σε μόλις 30 τετραγωνικά -όπως υποδηλώνει και το όνομά του- μπορεί κανείς να απολαύσει πιάτα στις πιο προσιτές τιμές της πόλης.

Εμείς όμως θα επικεντρωθούμε στις σούπες. Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές συνταγές, μεταξύ των οποίων η Hot n’ Sour, η σούπα με μοσχάρι, η βελουτέ σούπα καλαμποκιού και η σούπα ramen με γαρίδες. Όπως μάς πληροφόρησε ο ιδιοκτήτης κ. Καλαμάκης, η best seller σούπα του κατστήματος είναι η πικάντικη Hot n’ Sour με ρύζι μπαμπού, νεροκάστανα, baby καλαμπόκι και μανιτάρια, η οποία είναι από τις πιο χαρακτηριστικές της ασιατικής κουζίνας.

Εκτός από τις σούπες -οι οποίες ξεκινούν από 3,5 ευρώ- το μενού περιλαμβάνει περισσότερα από τριάντα πιάτα σε χορταστικές μερίδες που ξεκινούν από 1,90 ευρώ. «Η ασιατική κουζίνα είναι ιδιαιτέρως αγαπητή. Έχει ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων και στην Ευρώπη γενικότερα», αναφέρει στο Infowoman.gr ο κ. Καλαμάκης.

Το Microulee έκλεισε φέτος 5 χρόνια λειτουργίας και έχει κατακτήσει τις καρδιές όσουν ζουν, εργάζονται ή βολτάρουν στο κέντρο. Αν και μικρό στο… όνομα, μπορεί να εξυπηρετήσει έως 12 άτομα, αν θέλεις να κάνεις μια στάση με την παρέα σου, ή να πάρεις σε κυπελλάκι την αγαπημένη σου σούπα! Αν πάλι είσαι στο γραφείο και πήζεις στη δουλειά, μπορείς να κάνεις τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ την παραγγελία και θα ερθει στην πόρτα σου.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b5-%ce%ac%cf%86%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%8d%cf%800
Η Αγγελάκης ΑΕ άφησε το δικό της αποτύπωμα στη Food Expo 2024
Flat White: Τι είναι αυτό το ρόφημα που τιμά σήμερα η Google
Flat White: Τι είναι αυτό το ρόφημα που τιμά σήμερα η Google
«Έφαγαν τη σκόνη» μας οι Ιταλοί: Ο ελληνικός freddo καλύτερος από τον ιταλικό cappuccino
«Έφαγαν τη σκόνη» μας οι Ιταλοί: Ο ελληνικός freddo καλύτερος από τον ιταλικό cappuccino
Ο Μακεδονικός Χαλβάς στολίζει εδώ κι έναν αιώνα το σαρακοστιανό τραπέζι μας
Ο Μακεδονικός Χαλβάς στολίζει εδώ κι έναν αιώνα το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Δοκιμάστε το plant dog - Ένα hot dog το ίδιο νόστιμο χωρίς το κρέας!
Δοκιμάστε το plant dog – Ένα hot dog το ίδιο νόστιμο χωρίς το κρέας!
Το masterpiece του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για κορυφαίο ιρλανδικό ουίσκι
Το masterpiece του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για κορυφαίο ιρλανδικό ουίσκι

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του