200 χρόνια συμπληρώνονται, φέτος, από την Ελληνική επανάσταση και η ελληνική μόδα φρόντισε να τιμήσει και αυτή τη σημαντική επέτειο. Έτσι, μια σειρά από συλλογές ή αξεσουάρ αφιερώνονται στην ελληνική επανάσταση.
Παραδοσιακές στολές, αξεσουάρ και σύμβολα της εποχής παντρεύονται με το σήμερα μέσα από τη σύγχρονη ματιά των δημιουργών.
Διαβάστε επίσης: Βρήκαμε πόσο κοστίζει η τσάντα – τσαρούχι της Γιάννας Αγγελοπούλου – Ποια σχεδιάστρια βρίσκεται πίσω από αυτή
– 21 πρωτότυπα δαχτυλίδια- σφραγίδες εμπνευσμένα από την Επανάσταση
Το ελληνικό luxury brand Ancient Kallos αφιερώνει μια ολόκληρη συλλογή στη γυναίκα- σύμβολο της Ελληνικής Επανάστασης, τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ενώ ο οίκος Zeus + Dione στην επετειακή του συλλογή φιλοξενεί το συλλεκτικό μεταξωτό μαντήλι «Evzones», το φόρεμα «Hellas», αλλά και σανδάλια «Tsarouchi» σε συνεργασία με τα Ancient Greek Sandals
Πριν λίγες ημέρες είδαμε να γίνεται viral το τσαντάκι-τσαρούχι «1821 Pouch», της Γιάννας Αγγελοπούλου, το οποίο ανήκει στο brand Callista Crafts. Επετειακή συλλογή φιλοξενεί και το Access Fashion, την «Fight for Freedom», ενώ η Ergon Mykonos ετοίμασε τη δική της «Evolution 1821» κολεξιόν.
Ο οίκος Zolotas προχώρησε στην έκδοση της συλλεκτικής σειράς δαχτυλιδιών «Σφραγίδες Ελευθερίας» που αποτελείται από 21 διαφορετικά πρωτότυπα κομμάτια. Η ελληνική φίρμα παπουτσιών Καλογήρου συμμετάσχει στους εορτασμούς με μια μοναδική συνεργασία μεταξύ του δημοφιλούς ιταλικού brand Superga και του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη, Κωνσταντίνο Κακανιά, με το limited edition υπόδημα με την εκκεντρική κυρία Τεπενδρή. Αλλά και ο εμβληματικός οίκος Hermès τιμά με τον δικό του τρόπο τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία με ένα συλλεκτικό μαντήλι που σχεδίασε ο Έλληνας καλλιτέχνης Ηλίας Καφούρος. Από την άλλη, το Cycladic Shop παρουσιάζει μια σειρά νέων αντικειμένων εμπνευσμένων από την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου».









Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.




Google News