Αρχική > Featured > Αεροσκάφος της easyJet συγκρούστηκε με άλλο σταθμευμένο στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ (εικόνα)

Αεροσκάφος της easyJet συγκρούστηκε με άλλο σταθμευμένο στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ (εικόνα)

Ένα αεροσκάφος της easyJet με προορισμό το Λονδίνο συγκρούστηκε νωρίτερα σήμερα με αεροσκάφος της KLM στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ. Το Airbus A320 έπεσε πάνω σε σταθμευμένο Boeing 737-800, καθώς απομακρυνόταν από τον αεροδιάδρομο.

Οι επιβάτες ανέφεραν ότι το φτερό του Airbus συγκρούστηκε με το πίσω μέρος του αεροσκάφους της KLM, το οποίο έπρεπε να πετάξει για Μαδρίτη.

Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Η easyJet αναγκάστηκε να μεταφέρει τους επιβάτες με προορισμό το Λονδίνο σε άλλο αεροκάφος και τελικά αναχώρησαν με τέσσερις ώρες καθυστέρηση. Ένας επιβάτης, ο Jye Sandiford, δήλωσε: «Ευχαριστούμε την easyJet. Οι αποσκευές χάθηκαν στην πρώτη πτήση, ενώ η δεύτερη συγκρούστηκε με σταθμευμένο αεροπλάνο. Έχασα όλες τις επαγγελματικές συναντήσεις μου και είμαι καθηλωμένος στο αεροπλάνο εδώ και μιάμιση ώρα».

Η πτήση της KLM για Μαδρίτη καθυστέρησε σχεδόν τρεις ώρες, ενώ δεν είναι σαφές αν οι επιβάτες ταξίδεψαν με το ίδιο ή άλλο αεροσκάφος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η easyJet επιβεβαιώνει ότι δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της απογείωσης. Πρόκειται για την πτήση EJU 8868 της easyJet με προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.