Μπορείς να φανταστείς τα καλύτερα μπαρ να φτιάχνουν συναρπαστικά κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα; Θα περνούσε ποτέ από το μυαλό σου ότι σε μια Αθήνα που γίνεται ολοένα και πιο γνωστή για τη δυναμική μπαρ σκηνή της, τα cocktail με ελληνικό twist θα είχαν πρωταγωνιστική θέση; Και τελικά πόσο καλά γνωρίζεις τις εξαιρετικές εγχώριες παραγωγές αποσταγμάτων, λικέρ, αναψυκτικών και κρασιού;Μην χάσετε το 2ο Aegean Cocktails & Spirits Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο χώρο του Φάρου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στις 14:00-22:00.

Σε μια περίοδο που το localisation αποτελεί παγκόσμια τάση τόσο στη γαστρονομία όσο και στο bartending, σε έναν κόσμο που έχει ως motto το «think global, act local», τα ελληνικά αποστάγματα παίρνουν τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό. Σύγχρονο, επίκαιρο και αγαπητό. Μέσω του bar.

Γιατί να πάμε στο Φεστιβάλ

  • Για μία ολόκληρη ημέρα, κορυφαίοι παραγωγοί και bartenders από όλη την Ελλάδα, θα σερβίρουν cocktails με ελληνικό twist σε πάνω από δέκα διαφορετικά bar.
  • Θα δοκιμάσουμε κάθε ένα από τα προϊόντα και μόνα τους, και θα μιλήσουμε με εξειδικευμένους bartenders για τη χρήση τους μέσα σε cocktail, καθώς και για τα στάδια παραγωγής τους.
  • Τα καλύτερα cocktail bar της Αθήνας θα παρουσιάζουν τα δικά τους Aegean Cocktails στη διάρκεια του φεστιβάλ, στα μπαρ των παραγωγών.
  • Θα φτιάξουμε τα δικά μας cocktail στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του «fun cocktail making», όπου ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών, θα δημιουργήσουμε step by step τα δικά μας Aegean Cocktails.
  • Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το «Stories By The Storytellers», παρουσιάσεις από κορυφαίους bartenders που διηγούνται ιστορίες εμπνευσμένες από την ιστορία, την κληρονομιά, την τοπικότητα, την τεχνογνωσία των ελληνικών προϊόντων και αποσταγμάτων. Θα υπάρχουν και άλλα σεμινάρια.

H γιορτή δεν σταματάει εδώ!

Στα πλαίσια του 2ου Aegean Cocktails & Spirits, και ξεκινώντας από τις 5 Ιουνίου, κορυφαία cocktail bar από όλη την Ελλάδα, θα δημιουργήσουν δικές τους συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και θα τα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή.

Έτσι, για 5 ημέρες θα διαθέτουν έναν ξεχωριστό Aegean Cocktails & Spirits κατάλογο cocktail μέσα από τον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα cocktail τους με ελληνικό twist σε χαμηλότερη τιμή.

Πληροφορίες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, 14:00-22:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)
Γενική είσοδος την ημέρα του φεστιβάλ: 10 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktails)
Προπώληση μέσω viva.gr: 10 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktails)

από Μαρία Ιωαννάτου