Αρχική > Τι Νέα; > Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι πιθανό να επιστρέψουν τα SMS

Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι πιθανό να επιστρέψουν τα SMS

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν τα SMS, είπε: «Μπορεί να επιστρέψουν τα SMS, φυσικά, όλα μπορεί να συμβούν». «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών», είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός επισήμανε τη σημασία της μάσκας, υπογραμμίζοντας ότι εάν όλοι τη φορούν σε έναν κλειστό χώρο η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού είναι μηδέν. «Αν σε έναν κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», επισήμανε, δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία.

Σημειώστε πως μιλώντας, χθες Δευτέρα 3/8, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας αναφέρθηκε και αυτός στο ενδεχόμενο επιστροφής των SMS. Οπως τόνισε, η επιστημονική κοινότητα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και η επιστροφή των SMS μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν κριθεί απαραίτητο. Στο τραπέζι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, φαίνεται να είναι η επαναφορά του SMS στο 13033 για τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) που χρειάζονται περισσότερη προστασία.

«Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μία σημαντική ανησυχία. Δεν θέλω να σπείρω πανικό, όμως η ανησυχία είναι έντονη για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την τελευταία εβδομάδα. Στο τραπέζι είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αν το επιβάλει η κατάσταση, τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. Υπάρχουν κι άλλα μέτρα πάνω στο τραπέζι, που θα εξεταστούν ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας», τόνισε ο κ. Σύψας.