Τhai massage: Η γιόγκα του… τεμπέλη!

Ένα δωμάτιο και ένα χρωματιστό στρώμα με ραβδώσεις είναι το πρώτο πράγμα που βλέπω όταν ο θεραπευτής μου, Βαγγέλης Φαφαλιός, με ενημερώνει ότι θα δοκιμάσουμε Thai, ένα μασάζ ταϊλανδέζικου τύπου, όπου ο θεραπευτής κάνει διατάσεις και πιέσεις στον θεραπευόμενο, χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός του.

%cf%84hai-massage-%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b70

Κάποια στιγμή, ενώ είμαι μπρούμυτα και αισθάνομαι τον θεραπευτή να πιέζει αρχικά τα πόδια και μετά τα χέρια μου, μου λέει “καταλαβαίνεις ότι τώρα σε πιέζω με όλο το βάρος του σώματός μου;” για να μου εξηγήσει αμέσως μετά ότι πίεζε την παλάμη μου με το… γόνατό του!

Ένα θεραπευτικό μασάζ

Το συγκεκριμένο είδος μασάζ, που ανήκει στην κατηγορία των θεραπευτικών και χαλαρωτικών μαλάξεων, περιλαμβάνει μεγάλο μέρος των τεχνικών της γιόγκα, διατάσεις, πιέσεις, εισπνοές, εισπνοές, μετατοπίσεις και ολισθήσεις, τις οποίες όμως δεν τις πραγματοποιεί ενεργητικά ο θεραπευόμενος, αλλά τις εφαρμόζει παθητικά ο θεραπευτής!

Με την καθοδήγηση του θεραπευτή πραγματοποιούνται εδώ και οι αναπνοές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Thai massage έχει επικρατήσει να αναφέρεται ως η …γιόγκα του τεμπέλη!

%cf%84hai-massage-%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b72

Τα οφέλη

Με το Thai massage ενεργοποιούνται κάποια ενεργειακά σημεία και βελτιώνονται συνολικά η μυοσκελετική λειτουργία και η λειτουργία των τενόντων και ο θεραπευόμενος αποκτά καλύτερη ευεξία, καλύτερη αιματική κυκλοφορία και καλύτερο συντονισμό της αναπνοής.

Σε ποιους απευθύνεται

Ο συγκεκριμένος τύπος μασάζ ενδείκνυται για άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα, για άτομα με επιβαρυμένο, κουρασμένο σώμα και μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου σε γυμνασμένα και μη γυμνασμένα άτομα. Οι αντενδείξεις του thai είναι οι ίδιες που ισχύουν για όλα τα είδη μασάζ (π.χ. ο καρκίνος, η ύπαρξη βηματοδότη, κ.ά.).

Ηλικίες: Κατάλληλο για ηλικίες 18-60 ετών.

Πού; Στο Southmassage, έναν υπερσύγχρονο χώρο μασάζ και αισθητικής στη Βούλα (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 14).

Διάρκεια: 90 λεπτά, εκ των οποίων τα πρώτα 20 λεπτά είναι προθέρμανση

Πόσο; 65 ευρώ

Σχετικά Άρθρα
Χρήσιμες συμβουλές για τις μέρες του Πάσχα: Τι να προσέξουμε σε αρνί, αυγά και εντόσθια
Χρήσιμες συμβουλές για τις μέρες του Πάσχα: Τι να προσέξουμε σε αρνί, αυγά και εντόσθια
CITRUS: Ανακαλύψτε όλα τα αρώματα της Χίου!
CITRUS: Ανακαλύψτε όλα τα αρώματα της Χίου!
5 τρόποι για να προσθέσετε χαρά στα γεύματά σας
5 τρόποι για να προσθέσετε χαρά στα γεύματά σας
Φράουλες: Πόσο επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα είναι;
Φράουλες: Πόσο επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα είναι;
Είναι ασφαλής η κατανάλωση του καφές χωρίς καφεΐνη;
Είναι ασφαλής η κατανάλωση του καφέ χωρίς καφεΐνη;
Ανακάλυψε τους καφέδες που θα δώσουν ενέργεια στη μέρα σου
Ανακάλυψε τους καφέδες που θα δώσουν ενέργεια στη μέρα σου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του