Αρχική > Featured > 9 Έλληνες πλούσιοι που κάποτε μεσουρανούσαν, βλέπουν τις περιουσίες τους να βγαίνουν στο σφυρί

9 Έλληνες πλούσιοι που κάποτε μεσουρανούσαν, βλέπουν τις περιουσίες τους να βγαίνουν στο σφυρί

Πολυτελείς κατοικίες σε δημοφιλή προάστια, οικόπεδα-φιλέτα, εμπορικά σήματα, ξενοδοχεία, εκδοτικές επιχειρήσεις, αλλά ακόμη και νησιά βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τη φετινή σεζόν. 

Χαρακτηριστικό είναι πως στη λίστα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 έχουν προγραμματιστεί 112 πλειστηριασμοί ακινήτων με τιμές εκκίνησης άνω του 1.000.000 ευρώ, ενώ 164 πλειστηριασμοί έχουν ήδη προγραμματιστεί για ακίνητα αξίας 500.000-1.000.000 ευρώ, όπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής».

Επιχειρηματίες και πρόσωπα που κάποτε φιλοξενούνταν στις κοσμικές σελίδες των περιοδικών αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις δόσεις στεγαστικών δανείων, αλλά και να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς που άφησε η μεγάλη οικονομική ύφεση της χώρας. 

Πιο συγκεκριμένα: 

Οικογένεια Καρούζου: Τα χρέη ξήλωσαν το σήμα «Carouzos»

Σε νεο πλειστηριασμό στις 11 Δεκεμβρίου του 2019 θα τεθεί το εμπορικό σήμα «Carouzos», το οποίο ανήκει στα αδέλφια Μανώλη και Βασίλη Καρούζο, για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Το σήμα κατατεθέν στον χώρο της ένδυσης μετρά ήδη 28 χρόνια και είχε κατοχυρωθεί από τον πατέρα των δύο αδελφών, Αντώνη Καρούζο, ενώ είχε ενεχυριαστεί στην επισπεύδουσα Alpha Bank το 2014, λίγο προτού κατεβάσει ρολά και το τελευταίο μαγαζί της αλυσίδας στο Κολωνάκι. 

Κυριάκος Μαμιδάκης: Χάνει τη μεζονέτα στην Πολιτεία

Τον Ιούλιο του 2016, ο Κυριάκος Μαμιδάκης δεν άντεξε την οικονομική κατάρρευση της Mamidoil-JetOil, δημιούργημα του ιδίου και των αδελφών του Γιώργου και Νίκου. Τα βάρη «πέρασαν» στην Ειρήνη Mαμιδάκη, κόρη του Κυριάκου, αλλά και στον Αλέξανδρο Mαμιδάκη, γιο του Nίκου, που θα δει το ακίνητό του να βγαίνει στο σφυρί στις 4 Μαρτίου του 2020. Πρόκειται για μια πολυτελή μεζονέτα, συνολικής επιφάνειας 429 τ.μ., με εσωτερική πισίνα, εξωτερική πισίνα 40 τ.μ., πάρκινγκ και αποθήκες.

Μαρής Εμπειρίκος: Στο σφυρί το σύμπλεγμα στους Πεταλιούς 

Στο σφυρί βγαίνει στις 20 Νοεμβρίου και μεγάλο μέρος του συμπλέγματος νησιών των Πεταλιών, που έχουν φιλοξενήσει ονόματα, όπως η Μαρία Κάλλας και η Γκρέτα Γκάρμπο. Η έκταση εκπλειστηριάζεται για ποσό οφειλής 1.026.055 ευρώ και αφορά στο 50% των μετοχών της εταιρείας Kτήμα Πεταλιοί, με επισπεύδουσα την Alpha Bank και με πρώτη τιμή προσφοράς 2.700.000 ευρώ.

Στο ρεπορτάζ του Εθνους διαβάζουμε την ενδιαφέρουσα ιστορία της περιοχής: Ο εφοπλιστής Μαρής Εμπειρίκος αγόρασε ένα κομμάτι το οποίο μοίρασε στους δύο γιους του, τον λογοτέχνη Aνδρέα και τον Πέρη. Πολύ αργότερα, κάποιες εκτάσεις μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία Kτήμα Πεταλιοί AE, ενώ ένα τμήμα τους πουλήθηκε στην κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα, και στη συνέχεια στην οικογένεια Δαυίδ της Coca-Cola. Από το τμήμα που έμεινε στην οικογένεια, πλέον ένα μέρος της ιδιοκτησίας ανήκει στον Mαρή Eμπειρίκο, γιο του Aνδρέα, και αυτό είναι το τμήμα που εκπλειστηριάζεται.

Στο σφυρί η περιουσία του Mr Bodyline

Η σύζυγός του του Mr Bodyline, Λέοντα Λεβή, θα δει στις 20 Νοεμβρίου 2019 να εκπλειστηριάζεται τμήμα της περιουσίας της οικογένειας στη Φιλοθέη, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Γκαράζ, αποθήκες και δύο διαμερίσματα αναμένεται να χάσει η οικογένεια. 

Sprider Stores: Σε ακάθεκτη…πτώση

Με συνεχείς ρυθμούς εκπλειστηριάζονται τα τελευταία χρόνια τα ακίνητα-σημαίες της αλυσίδας ένδυσης Sprider των αδελφών Χατζηιωάννου, που ξεκίνησαν από μια μικρή βιοτεχνία ρούχων στην Ξάνθη και θέλησαν να δημιουργήσουν τα ελληνικά «Zara». Στις 27 Νοεμβρίου οδηγείται σε αναγκαστικό πλειστηριασμό το κτίριο της Sprider Stores στον Πειραιά έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο παρελθόν η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 3,7 εκατ. ευρώ. Το κτίσμα βρίσκεται στις οδούς Φίλωνος και Μακράς Στοάς, πολύ κοντά στην Ακτή Μιαούλη.

Στον αέρα το «χρυσό» οικόπεδο του Γιάννη Πουλόπουλου στην Εκάλη

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η παλιά καραβάνα της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού Γιάννης Πουλόπουλος, ο οποίος στην προσπάθειά του να στηρίξει τον πολυχώρο κοινωνικών εκδηλώσεων της οικογένειάς του προέβη σε τραπεζικό δανεισμό τον οποίο, όμως, αδυνατεί να εξυπηρετήσει. Για τη λήψη του δανείου ύψους 300.000 ευρώ από τη Eurobank ο δημοφιλής ερμηνευτής υποθήκευσε οικόπεδο-φιλέτο στην Εκάλη, το οποίο βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί στις 19 Δεκεμβρίου, με τιμή εκκίνησης τα 757.218 ευρώ.

Απειλείται το «παλάτι» της Μις Sugarfree 

Τη μεζονέτα της στη Βάρη κινδυνεύει να χάσει η Αλεξάνδρα Σταθοκωστοπούλου που έχει την εταιρεία μαγιό Sugarfree,, καθώς η Alpha Bank βγάζει στο σφυρί το πολυτελές ακίνητο, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 624.000 ευρώ. Η περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων μεζονέτα θα εκπλειστηριαστεί στις 26 Φεβρουαρίου.

Πηνελόπη Λιγνού-Μαυρή: Από τον «παράδεισο» της Εκάλης στην κόλαση του πλειστηριασμού

Οι εποχές που τα ακίνητα της Πηνελόπης Λιγνού-Μαυρή και του εφοπλιστή συζύγου της Γιάννη Μαυρή φιλοξενούνταν σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Οι παράδεισοι των κροίσων» έχουν περάσει εδώ και καιρό. Το 2010 αποτελούσε είδηση στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας ότι η οικογένεια είχε αποκτήσει ένα πολυτελέστατο piedterre, όπως θα έλεγαν οι Γάλλοι, στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου. Δέκα χρόνια μετά, στις 4 Μαρτίου του 2020, εκπλειστηριάζεται οικόπεδο της οικογένειας στην Εκάλη με τιμή πρώτης προσφοράς 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

«Σφυράκι» για τη βίλα στο Καστρί του «Καλογήρου»

O «πρίγκιπας των παπουτσιών» Φραγκίσκος Λεμονής, παρά τις όποιες προσπάθειες έκανε με τα αδέλφια του, δεν κατάφερε να σώσει την ιστορική υποδηματοποιία «Καλογήρου». Επειτα από κάποιους λάθος χειρισμούς, ενδέχεται, μετά την επιχείρησή του, να χάσει και την πολυτελή μεζονέτα του στο Καστρί, η οποία βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 20 Νοεμβρίου 2019 με τιμή πρώτης προσφοράς τα 870.000 ευρώ. Το σπίτι του κ. Λεμονή εκτείνεται σε 600 τ.μ., διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και δύο δωμάτια-ντουλάπες. Σημειώνεται ότι θα εκπλειστηριαστούν και τρεις θέσεις πάρκινγκ που κοστολογήθηκαν σε τιμές μεταξύ 8.000 – 15.000 ευρώ.