Η ΕΛ.ΑΣ. ξέρει να αυτοσαρκάζεται. Και συγχρόνως προσπαθεί με πιο ενδιαφέροντες τρόπους να μας περάσει μηνύματα που… σώζουν ζωές.

Η ομάδα επικοινωνίας της Αστυνομίας εύχεται Καλό Πάσχα στους πολίτες, με πολύ πρωτότυπο τρόπο, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό περνά μέσα από τη συνετή οδήγηση και την οδική ασφάλεια, που είναι και το αντικείμενο της φετινής εξόρμησης της ΕΛΑΣ για τις γιορτές του Πάσχα.

Το βίντεο

Πρόκειται για ένα βιντεάκι με διάρκεια 1,45 λεπτά, ένα σκετς που πρωταγωνιστούν απλοί άνθρωποι- ο ηθοποιός Νίκος Ζωγράφος και ένας αστυνομικός από τη θεατρική ομάδα της ΕΛΑΣ- το οποίο δείχνει ένα άλλο πρόσωπο της Αστυνομίας, που εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια προβάλλει με κάθε τρόπο, με σκοπό να δώσει το μήνυμα ότι η ασφάλεια κυρίως στους δρόμους, δεν είναι ζήτημα τιμωρίας και καταστολής αλλά πρωτίστως μιας άλλης αντίληψης και συνεργασίας.

Το βίντεο είναι εξ ολοκλήρου παραγωγή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, γυρίστηκε στην Καρυά Αργολίδας, (το γνωστό «Κολοκοτρωνίτσι

» της τηλεοπτικής σειράς «Το Καφέ της Χαράς»). Ήδη κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, (Facebook, Twitter, YouTube) και στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας.


Από την ερχόμενη Πέμπτη, αποσπάσματα του βίντεο θα προβληθούν και στις τηλεοράσεις, με άδεια που έχει εκδοθεί από το ΕΣΡ, καθώς θα αποτελέσουν το τηλεοπτικό σποτ της ΕΛΑΣ για το Πάσχα.

 

από Σοφία Κωστάρα