Καλλιάνος: Μέχρι την Παρασκευή η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς

Ανοιξιάτικος αναμένεται ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο η θερμοκρασία θα αγγίξει του 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Καλλιάνος υποστηρίζει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες από τη μέση τιμή για την εποχή, ωστόσο, θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις.

Αναλυτικά η πρόβλεψη:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 20ΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ

Μπορεί να περάσαμε μια παρατεταμένη περίοδο με αξιόλογο κρύο αλλά και έντονες διαδοχικές κακοκαιρίες, αποφάσισε όμως ο Μάρτης να μας δείξει το καλό του πρόσωπο τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες του.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ 20ΑΡΙΑ

Όπως όλα δείχνουν, από την ερχόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα τραβήξει την ανηφόρα, οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν και οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Μάλιστα, αν και τη Δευτέρα θα σημειωθούν περίπου οι ίδιες θερμοκρασίες με την Κυριακή, από την Τρίτη και έπειτα η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Ακόμη και 8 βαθμούς Κελσίου παραπάνω από τη μέση τιμή για την εποχή θα δείξουν τα θερμόμετρα από τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας και στη συνέχεια αφού κατά τόπου ο υδράργυρος ίσως ξεπεράσει για λίγο ακόμη και τους 20 βαθμούς κελσίου. Στον χάρτη που σας παρουσιάζω φαίνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειώνονται στα αντίστοιχα διαμερίσματα της χώρας από την Τρίτη έως και την Παρασκευή. Όπως θα δείτε, οι θερμοκρασίες στις περισσότερες πεδινές (και όχι μόνο) περιοχές της χώρας θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΡΥΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ – ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ

Άν και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, ο υδράργυρος θα πέφτει σε χαμηλές τιμές νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Αυτό σημαίνει ότι κυρίως το πρωινό της Δευτέρας και της Τρίτης η θερμοκρασία θα πέσει και λίγο κάτω από τους 0 βαθμούς κελσίου στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα. Ευτυχώς όμως, ακόμη και εκεί, το μεσημεράκι ο καιρός θα ζεσταίνει αρκετά σε όλα αυτά τα τμήματα.

ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΝΕΦΩΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ

Μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας, έρχονται και κατά τόπους τοπικές ομίχλες τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά αλλά και τοπικές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα με μεγάλα ανοίγματα στον ουρανό. Επομένως, μην αναμένεται μόνο ηλιοφάνεια και αίθριο καιρό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κατά περιόδους οι λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα θα πυκνώνουν (κυρίως από την Τετάρτη), όμως δεν αναμένονται βροχές.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Μέχρι και την Τρίτη θα επικρατήσουν βοριάδες στα πελάγη. Από την Τετάρτη και έπειτα θα στραφούν σε νότιους. Όμως σε καμία θαλάσσια περιοχή της χώρας η ένταση των ανέμων δεν θα ξεπερνά τα 4-5 και πολύ τοπικά ίσως και τα 6 μποφόρ στα ανοιχτά με αποτέλεσμα τα θαλασσινά σας ταξίδια να γίνουν με τις καλύτερες συνθήκες.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα είναι καλός ολόκληρη την εβδομάδα που έρχεται. Άρα έως και την Παρασκευή θα επικρατήσει ο καιρός που ανέλυσα παραπάνω. Για τη συνέχεια θα δούμε, θα συνεχίσει ο Μάρτης να είναι ανοιξιάτικος ή θα επιστρέψει το κρύο; Όλα αυτά θα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 20ΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣΜπορεί να περάσαμε μια παρατεταμένη περίοδο με αξιόλογο κρύο αλλά και έντονες…

Gepostet von Γιάννης Καλλιάνος am Sonntag, 3. März 2019

Σχετικά Άρθρα
%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%8c%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%83%ce%bf%ce%b20
Στην εντατική ο Δημήτρης Κόκοτας – Σοβαρή η κατάστασή του
Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί
Ουγγαρία: Αλυσοδεμένη στο δικαστήριο η 38χρονη Ιταλίδα δασκάλα που επιτέθηκε σε νεοναζί
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη - Πότε υποχωρεί
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη – Πότε υποχωρεί
Καλοκαίρι και χειμώνας μαζί: Πού κάνει 30άρια και πού... 7άρια
Ο καιρός τρελάθηκε: Πού κάνει 30άρια και πού… 7άρια
15η Ημέρα Υιοθεσίας Pet City: Ένα καλύτερο αύριο για τα αδέσποτα ζώα
15η Ημέρα Υιοθεσίας Pet City: Ένα καλύτερο αύριο για τα αδέσποτα ζώα
Καιρός: Έρχονταιαφρικανική σκόνη, λασποβροχές και 25άρια
Καιρός: Έρχονται αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και 25άρια

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του