Αρχική > Deco > 7 tips διακόσμησης για να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο

7 tips διακόσμησης για να φωτίσετε ένα σκοτεινό δωμάτιο

Ο φωτισμός ενός σκοτεινού χώρου αποτελεί πρόκληση κατά τη διαδικασία της διακόσμησης. Ενώ μια ανακαίνιση μπορεί σίγουρα να διορθώσει το πρόβλημα, το να γκρεμίσετε τοίχους ή να προσθέτετε παράθυρα ευτυχώς δεν είναι οι μόνες επιλογές!

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κόλπα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για να προσθέσουν φως μέσω των λεπτομερειών διακόσμησης. Από το χρώμα στο ταβάνι έως την τοποθέτηση αξεσουάρ, παρακάτω θα δείτε μερικές από τις αγαπημένες μας συμβουλές για να αφήσετε το φως να εισέλθει στον χώρο σας.

Πίνακες ζωγραφικής
View this post on Instagram

A post shared by Yaari Kalathingal Nazir (@art_ca_dabra) on

Ενώ τα σκοτεινά δωμάτια είναι αρκετά cozy, η προσθήκη έργων τέχνης σε έντονα χρώματα θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα αναβαθμίσει τον χώρο σας.

Χρώματα του ήλιου

Ένα δοκιμασμένο κόλπο για να κάνετε ένα σκοτεινό δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό είναι να το γεμίσετε με τα χρώματα του ήλιου, όπως κόκκινο, κίτρινο και πορτοκάλι.

Ταβάνι στα χρώματα του ουρανού

Ο ουρανός φωτίζει τον κόσμο! Βάφοντας το ταβάνι του σπιτιού σας γαλάζιο δημιουργείτε μια οπτική ψευδαίσθηση που δίνει φως στον χώρο σας.

Ξύλινο πάτωμα
View this post on Instagram

A post shared by Laura Cox (@lauracoxhome) on

Όταν ένας χώρος χρειάζεται επιπλέον φως, είναι καλύτερο να επιλέξετε δάπεδο από ανοιχτόχρωμο ξύλο για να φωτίσετε το δωμάτιο.

Χαλιά σε έντονα χρώματα

Ένα μεγάλο, πολύχρωμο χαλί δεν είναι απλώς μια λύση για να οριοθετήσετε μια συγκεκριμένη περιοχή σε ένα σπίτι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δώσει προσωπικότητα σε ένα δωμάτιο και να αναδείξει την αισθητική σας.

Καθρέφτες

Διπλασιάστε την ποσότητα του ηλιακού φωτός στο δωμάτιό σας τοποθετώντας καθρέφτες. Κρεμάστε έναν μεγάλο καθρέφτη ακριβώς απέναντι από το μεγαλύτερο παράθυρο του δωματίου ή δημιουργήστε μια σειρά από μικρότερους καθρέφτες για να φωτίσετε μια σκοτεινή σκάλα.

Μεταλλικές λεπτομέρειες
View this post on Instagram

A post shared by sofology (@sofology) on

Τα λαμπερά αξεσουάρ σε χρυσό ή ασημί χρώμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να φωτίσετε έναν σκοτεινό και θλιβερό χώρο. Η απλή προσθήκη ενός μεταλλικού καθρέφτη, ενός φωτιστικού, ενός έργου τέχνης ή ακόμη και ενός διακοσμητικού αντικειμένου έχει έναν τρόπο να αντανακλά το φως και να κάνει τη διακόσμηση πιο πολυτελή.