Αρχική > Tips & Tricks > 6 έξυπνα κόλπα για το σπίτι μόνο με μία πλαστική μεμβράνη

6 έξυπνα κόλπα για το σπίτι μόνο με μία πλαστική μεμβράνη

Αποδεικνύεται ότι η πλαστική μεμβράνη έχει πολλές άλλες χρήσεις εκτός από τη συσκευασία των τροφίμων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή ή να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα. Ήρθε η ώρα να σας ενημερώσουμε για όλα τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτή!

1. Να ανοίξετε ένα δοχείο

Εάν το καπάκι από ένα γυάλινο δοχείο ή μπουκάλι απλώς αρνείται να… χαλαρώσει, τυλίξτε το με πλαστική μεμβράνη. Αυτό θα κάνει τα χέρια σας να μη γλιστράνε, καθιστώντας το άνοιγμα του δοχείου πολύ πιο εύκολο.

2. Διατηρήστε την κουζίνα καθαρή

Αν χρησιμοποιείτε μίξερ με κάδο για να φτιάξετε τα αγαπημένα σας γλυκά, τότε σίγουρα γνωρίζετε πόσο ακατάστατη μπορεί να γίνει η κουζίνα σας! Αλλά αν σκεπάσετε προηγουμένως τον κάδο με πλαστική μεμβράνη, αυτό το τεράστιο χάος μπορεί να αποφευχθεί.

2. Απομακρύνετε τα έντομα

Για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές μύγες και άλλα έντομα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την απλή παγίδα. Βάλτε κομμένα φρούτα σε ένα ποτήρι, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και κάντε μικρές τρύπες. Η γλυκιά μυρωδιά θα προσελκύσει τα έντομα, τα οποία θα εγκλωβιστούν τελικά μέσα στο ποτήρι.

4. Μεταφέρετε αντικείμενα εύκολα

Η μετακίνηση αντικειμένων της κουζίνας θα είναι πιο ευχάριστη με τη βοήθεια της πλαστικής μεμβράνης. Δεν θα χρειαστεί να βγάλετε τα πάντα από τα συρτάρια σας και να τα τακτοποιήσετε ξανά αργότερα. Μπορείτε απλά να τυλίξετε τις θήκες με μεμβράνη, ώστε τα πράγματα να παραμείνουν στη θέση τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

5. Μεταφέρετε υγρά με ασφάλεια

Εάν θέλετε να μεταφέρετε τον χυμό ή τον καφέ σας σε γυάλινο ποτήρι και να προστατευθείτε από απροσδόκητες διαρροές, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και κάντε μία τρύπα στη μέση για το καλαμάκι. Για να κάνετε το περιτύλιγμα να διαρκέσει περισσότερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία.

6. Μεταφέρετε καλλυντικά με ασφάλεια

Αν σκοπεύετε να πάτε διακοπές και να πάρετε μαζί σας κάποια υγρά καλλυντικά προϊόντα, αλλά ανησυχείτε ότι θα υπάρξουν τυχόν διαρροές, καλύψτε το πάνω μέρος των συσκευασιών με πλαστική μεμβράνη πριν κλείσετε το καπάκι.