Αρχική > Featured > 5+1 λόγοι για να γίνει το καρπούζι ο καλύτερος σύμμαχός σου αυτό το καλοκαίρι!

5+1 λόγοι για να γίνει το καρπούζι ο καλύτερος σύμμαχός σου αυτό το καλοκαίρι!

Ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα μικρών και μεγάλων είναι το καρπούζι. Πρόκειται για μια πλούσια πηγή βιταμινών (Α, B6, C), καλίου, φυτικών ινών και λυκοπενίου, στοιχεία τα οποία ενισχύουν τον οργανισμό μας.

  1. Μαλλιά και δέρμα: Οι υψηλές ποσότητες βιταμινών Α και C στο καρπούζι και η περιεκτικότητά του σε αργινίνη αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για λαμπερό δέρμα και μαλλιά!
  2. Ο χυμός από το καρπούζι είναι το μυστικό για την αντιγήρανση και τη διατήρηση του κολλαγόνου.
  3. Πόνος: Ο χυμός από το καρπούζι απαλύνει τον πόνο που νιώθουμε μετά την γυμναστική, αφού απομακρύνει το γαλακτικό οξύ από το μυϊκό σύστημα!
  4. Ενυδάτωση: Αποτελείται κατά 92% από νερό, οπότε συμβάλλει στην ενεργή ενυδάτωση του οργανισμού μας, η οποία και είναι απαραίτητη για το καλοκαίρι!
  5. Βάρος: Η περιεκτικότητά του σε νερό, αλλά και οι ελάχιστες θερμίδες του το μετατρέπουν στο πιο γευστικό, αλλά αθώο σνακ του καλοκαιριού!
  6. Ερωτική διάθεση/λιμπιντο: Ξέρατε ότι το καρπούζι λειτουργεί σαν φυσικό βιάγκρα; Η L-κιτρουλίνη που περιέχει το καρπούζι αντιδρά με τα ένζυμα του οργανισμού όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και αλλάζει σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που ωφελεί την καρδιά, και το κυκλοφορικό σύστημα. Η αργινίνη με τη σειρά της, ενισχύει το νιτρικό οξύ, το οποίο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία -γεγονός που διευκολύνει τη στύση σε όποιον αντιμετωπίζει ήπια στυτική δυσλειτουργία.