Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τις οικιακές συσκευές μας συμβάλλει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους και κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά μας. Δείτε παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που κάνετε με το πλυντήριο πιάτων, τον φούρνο μικροκυμάτων και τον υπόλοιπο εξοπλισμό της κουζίνας που χρησιμοποιείτε τακτικά.

1. Τοποθετείτε τετράγωνα δοχεία στα μικροκύματα

Οι γωνίες των τετράγωνων δοχείων συνήθως προσελκύουν περισσότερη θερμότητα από άλλες περιοχές, κάνοντας το φαγητό υπερβολικά ψημένο σε αυτά τα σημεία. Ένα στρογγυλό δοχείο θα επιτρέψει στα τρόφιμα να ζεσταθούν πιο ομοιόμορφα.

2. Ρίχνετε τα συστατικά στο μπλέντερ με λάθος σειρά


Υπάρχει ένας λόγος που το μπλέντερ σας παραμένει στάσιμο μετά από μερικά δευτερόλεπτα χρήσης: η σειρά που ρίχνετε τα συστατικά μπορεί να προκαλέσει τεράστια διαφορά. Ξεκινήστε με τα ρευστά υλικά και στη συνέχεια, τοποθετήστε τα συστατικά από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο, κρατώντας για το τέλος τα πιο σκληρά κομμάτια, όπως ο πάγος.

3. Ρίχνετε αλάτι στο φαγητό πριν το βάλετε στα μικροκύματα

Το αλάτι έχει την ιδιότητα να «παγιδεύει» πάρα πολλή θερμότητα στο εξωτερικό στρώμα του φαγητού σας, αφήνοντάς το στεγνό. Προσθέστε το αλάτι μετά το ζέσταμα ή αναμείξτε το εκ των προτέρων στο πιάτο σας για να μπορέσει το φαγητό να διατηρήσει τα υγρά του.

4. Δεν τοποθετείτε σωστά τα πιάτα στο πλυντήριο

Το καλύτερο σημείο στο πλυντήριο πιάτων εξαρτάται από το είδος του λεκέ στο πιάτο σας. Η μέση της συσκευής δέχεται τον ισχυρότερο ψεκασμό νερού, γεγονός που το καθιστά καλύτερο για λεκέδες όπως οι πατάτες ή οι ντομάτες. Από την άλλη, το απορρυπαντικό βρίσκεται σε υψηλότερη συγκέντρωση στις άκρες, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό σημείο για λεκέδες με βάση τις πρωτεΐνες, όπως τα αυγά, που απαιτούν περισσότερο χρόνο για να καθαρίσουν.

5. Ελέγχετε συχνά το φαγητό καθώς βράζει

Εάν ανοίγετε συχνά το καπάκι της κατσαρόλας καθώς το φαγητό βράζει, απελευθερώνετε τη θερμότητα και καθυστερείτε τον χρόνο του μαγειρέματος. Επομένως, αντισταθείτε στον πειρασμό να ρίξετε μια γρήγορη ματιά ή να ανακατέψετε το φαγητό αν δεν απομείνει λιγότερη από μία ώρα μέχρι να είναι έτοιμο.

από Μαρία Ιωαννάτου