Αρχική > Featured > 5 tips που δυναμώνουν τα νύχια μετά το ημιμόνιμο μανικιούρ

5 tips που δυναμώνουν τα νύχια μετά το ημιμόνιμο μανικιούρ

Μόλις αφαιρέσατε το ημιμόνιμο μανικιούρ, αλλά τα νύχια σας είναι ξηρά και ξεφλουδισμένα. Μην ανησυχείτε! Εδώ είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να τα κάνετε πάλι υγιή και δυνατά!

1. Κόψτε τα νύχια σας

Τα μακριά νύχια είναι πιο επιρρεπή σε σπασίματα από διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Κρατήστε τα νύχια σας κοντά και ελαφρώς στρογγυλεμένα στις άκρες για να αποτρέψετε τυχόν σπασίματα.

2. Τρίψτε τα με το buffer

Χρησιμοποιήστε το buffer για να τρίψετε ελαφρά οποιεσδήποτε ανομοιόμορφες άκρες ή κορυφές. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή περαιτέρω αποφλοίωσης ειδικά στις άκρες.

3. Ενυδατώστε σωστά

Κάνετε μασάζ με ένα λαδάκι για τα πετσάκια και το δέρμα γύρω από τα νύχια σας -πολλές φορές μέσα στην ημέρα- και συνεχίστε με μια ενυδατική κρέμα χεριών. Τα έλαια απορροφώνται καλύτερα στη βάση των νυχιών, ενώ οι κρέμες δημιουργούν ένα φράγμα ώστε να μην διαφεύγει η υγρασία.

4. Χρησιμοποιήστε μια θεραπεία νυχιών

Κάνετε ένα διάλειμμα από το βερνίκι για μερικές εβδομάδες και προτιμήστε μια θεραπεία ενίσχυσης νυχιών αντ’ αυτού. Επιλέξτε βερνίκια με πρωτεΐνες για να ενισχύσετε τις αδύναμες άκρες, καθώς και με χρωστικές που δίνουν λάμψη και καμουφλάρουν οποιοδήποτε κιτρίνισμα ή θαμπάδα.

5. Μην πειράζετε τα πετσάκια

Αντισταθείτε στην ανάγκη να τα κόψετε. Τα πετσάκια βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν στην προστασία των καινούργιων νυχιών που αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα -που είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να διατηρούνται καλά ενυδατωμένα.