Η εποχή του χρόνου που όλοι περιμέναμε έφτασε! Οι σινεφίλ βέβαια έχουν έναν λόγο παραπάνω να είναι χαρούμενοι για το καλοκαίρι, καθώς τα θερινά σινεμά της Αθήνας έχουν πλέον ανοίξει και είναι έτοιμα να τους υποδεχτούν για αξέχαστες κινηματογραφικές βραδιές!Ξεκινώντας από τα βόρεια προάστια, κάνοντας μια στάση στο κέντρο της πόλης και καταλήγοντας στην παραλία, παρακάτω θα βρείτε τα 5 αγαπημένα μας θερινά σινεμά που κάθε χρόνο επιλέγουμε να επισκεφθούμε.

Cine Ψυχικό Classique

Στο Cine Ψυχικό Classique η μαγεία του θερινού κινηματογράφου αναβιώνει με εκλεκτή επιλογή ταινιών, ελαφρύ δείπνο, δροσιστικό πότο η κοκτέιλ, την ευωδία των χιλιάδων λουλουδιών του κάτω από τον ουράνιο θόλο του. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο; Το Cine Ψυχικό Classique ανθίζει φέτος ανάμεσα σε χρώματα και λουλούδια, με τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τα ατομικά τραπεζάκια, με το προσεγμένο bar του και τον πλούσιο μπουφέ αλλά και τον prive VIP εξώστη του.


Cine Ψυχικό
Λ. Κηφισίας 290 & Ν. Παρίτση 2, Νέο Ψυχικό
Τηλ: 21 5215 9178

Cine Paris

To Cine Paris είναι θερινός κινηματογράφος στην καρδιά της Πλάκας που διαθέτει συναρπαστική θέα προς στην Ακρόπολη. Ανεβαίνοντας προς την ταράτσα του Cine Paris, αποκαλύπτεται υπέροχα απέναντί σου φωτισμένος ο Ιερός Βράχος. Εκεί έχεις επιλογή να δεις την ταινία στα τραπεζάκια που βρίσκονται στην πλατεία, στον εξώστη ή στα μικρά μπαλκονάκια για πολύ prive καταστάσεις.

Cine Paris
Κυδαθυναίων 22, Πλάκα
Τηλ: 210 3222071

Cine Άλιμος

Η μοναδική του θέση (στην παραλία δίπλα στο κύμα), η υψηλή πιστότητα (ψηφιακή εικόνα υψηλής ευκρίνειας και ψηφιακός ήχος) και το πρόγραμμα (βραβευμένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, θεματικά αφιερώματα και προβολές των καλύτερων παιδικών ταινιών) σίγουρα θα κάνουν τον Δημοτικό Κινηματογράφο του Αλίμου μία από τις top καλοκαιρινές κινηματογραφικές προτάσεις της Αθήνας.

Cine Άλιμος
Λ. Ποσειδώνος 10, Παραλία Αλίμου
Τηλ: 213 2008000

Cine Δεξαμενή

Η Δεξαμενή που σήμερα ανήκει στην ΕΥΔΑΠ, έδινε νερό στην Αθήνα μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Το 1991 το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ μετατρέπει την ταράτσα της Δεξαμενής σε θερινό σινεμά, ένα αστικό πείραμα σε ανύποπτο χρόνο που πέτυχε και παραμένει αγαπητό ως σήμερα. Η Δεξαμενή λειτουργεί ακόμα με κάποιο ρομαντισμό. Κριτήριο επιλογής των ταινιών είναι η ποιότητά τους, είτε είναι εμπορικές και blockbusters ή όχι. Ο ευρωπαϊκός κινηματόγραφος έχει την τιμητική του εκεί, ειδικά σε αφιερώματα.

Το Cine Δεξαμενή είναι το σταθερό σημείο αναφοράς σε μια πλατεία, η χρήση της οποίας πέρασε πολλά. Διαθέτει σύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα προβολής αλλά παραμένουν το γιασεμί, o βασιλικός και βέβαια το κλασικό κυλικείο.

Cine Δεξαμενή
Πλατεία Δεξαμενής 7, Κολωνάκι
Τηλ: 210 3623942

Cine Φλοίσβος

Το Cine Φλοίσβος αποτελεί επίσημα τα 12 τελευταία χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι του κινηματογραφικού χάρτη της Αττικής. Πρόκειται για το μοναδικό θερινό κινηματογράφο του Παλαιού Φαλήρου, το οποίο κοσμεί το πάρκο του Φλοίσβου και υποδέχεται καθημερινά τους ρομαντικούς σινεφίλ, δίπλα στη μαρίνα Φλοίσβου και σε απόσταση μόλις 9 μέτρων από τη θάλασσα.

Το Cine Φλοίσβος είναι ένας από τους πρώτους θερινούς κινηματογράφους σε προσέλευση κοινού και ο δημοφιλέστερος, αφού εκεί διοργανώνονται σχεδόν όλες οι επίσημες πρεμιέρες για τις ταινίες του καλοκαιριού. Παράλληλα, στον υπαίθριο χώρο λειτουργεί χώρος εστίασης για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό και το φαγητό τους σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Cine Φλοίσβος
Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 21 0982 1256

από Μαρία Ιωαννάτου