Πόσο χρόνο χρειάζεται μια ηθοποιός για να προετοιμαστεί για έναν δύσκολο ρόλο, που απαιτεί να είναι τόσο δυνατή όσο μια αθλήτρια; Σύμφωνα με συνεντεύξεις των αστέρων του Χόλιγουντ, 4-6 ώρες προπόνηση 5-6 φορές την εβδομάδα είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό για κάποιον που θέλει να υποδυθεί έναν πολεμιστή.Εμείς θαυμάζουμε την επιμονή των διάσημων κυριών που θα δείτε παρακάτω, οι οποίες αποφάσισαν να κάνουν ό,τι χρειαζόταν για να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται στον ρόλο τους.

Emily Blunt, Edge of Tomorrow

Ο κύριος στόχος της προετοιμασίας της ηθοποιού ήταν η δύναμη, η αντοχή και η κινητικότητα στις αρθρώσεις της. Η ηθοποιός έπρεπε να φορέσει ένα κοστούμι που ζύγιζε περίπου 30 κιλά, να κάνει κόλπα με αυτό και να μην τραυματιστεί. Σε συνέντευξή της είχε πει: «Είχα προετοιμαστεί όσο μπορούσα και την πρώτη μέρα που εμφανίστηκα στο γύρισμα και έβαλα το κοστούμι, σκέφτηκα απλά: «Θεέ μου, θα αρχίσω να κλαίω».

Alicia Vikander, Tomb Raider


Για να είναι έτοιμη πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, η ηθοποιός χρειάστηκε 7 μήνες. Ένας προπονητής έφτιαξε ένα ειδικό πρόγραμμα για εκείνη που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες αθλητές και έμεινε έκπληκτος από τα αποτελέσματα. Η πειθαρχία που είχε αναπτύξει στα μαθήματα μπαλέτου, βοήθησε την Βίκαντερ να υπομείνει το σκληρό πρόγραμμα προπόνησης: βάρη 6 φορές την εβδομάδα, αναρρίχηση 2-3 φορές και πυγμαχία 4 φορές την εβδομάδα.

Brie Larson, Captain Marvel

Επειδή στην ηθοποιό δεν άρεσε πολύ το γυμναστήριο, έπρεπε να δουλέψει περισσότερο με το μυαλό της παρά με το σώμα της. Για να αποκτήσει το σώμα της σούπερ ηρωίδας Captain Marvel, εκπαιδεύτηκε με έναν έμπειρο προπονητή για 9 μήνες, 5 φορές την εβδομάδα, και δυνάμωνε όλο και περισσότερο. Κάθε μάθημα είχε διάρκεια 4 ώρες.

Gal Gadot, Wonder Woman

Η κομψή και όμορφη ηθοποιός από την ταινία «The Fast and the Furious» έκανε σοβαρές αλλαγές στο σώμα της για τον ρόλο της Diana Prince. Η προπόνηση της Wonder Woman ξεκίνησε 6 μήνες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων και διαρκούσε 6 ώρες καθημερινά: «Έκανα 2 ώρες γυμναστική, 2 ώρες χορογραφία και 2 ώρες ιππασία, κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο».

Charlize Theron, Atomic Blonde

Η ηθοποιός ήταν τόσο καλή στον ρόλο της που το σενάριο άλλαξε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, επειδή οι δημιουργοί συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν τις σκηνές της μάχης πιο απαιτητικές. Παρόλο που υπήρχαν δύσκολες σκηνές, η Theron έκανε το 98% αυτών μόνη της, εκτός από τα μέρη όπου ο χαρακτήρας πέφτει από τις σκάλες ή πηδάει από μεγάλα ύψη.

από Μαρία Ιωαννάτου