Καθημερινά σας ενημερώνουμε για τα trends που θα κυριαρχήσουν τη φετινή σεζόν ώστε να είστε πάντα στιλάτες, όμως αν το παρακάνετε ίσως προκαλέσετε κακό στην υγεία σας. Και μπορεί οι στενοί κορσέδες που φορούσαν οι γιαγιάδες μας να αποτελούν παρελθόν, αλλά ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας.

Επειδή νοιαζόμαστε για την υγεία σας, σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε παρακάτω για να δείτε ποια από τα ρούχα και αξεσουάρ που φοράμε καθημερινά δεν συνειδητοποιούμε ότι προκαλούν κακό στην υγεία μας.

Skinny jeans

Το τζιν παντελόνι είναι το πιο διάσημο ρούχο στον κόσμο! Πολλές γυναίκες επιλέγουν skinny jeans για να αναδείξουν τα πόδια τους. Αλλά, δυστυχώς, αυτά τα τζιν διαταράσσουν την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που οδηγεί σε κιρσούς και κυτταρίτιδα. Το δέρμα δεν μπορεί να “αναπνεύσει” επειδή το ύφασμα είναι πολύ κοντά στο σώμα.

Ίσια παπούτσια


Μπορεί τα ίσια παπούτσια να φαίνονται εντελώς ακίνδυνα, αλλά οι γιατροί ισχυρίζονται ότι μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην υγεία μας. Δεν υπάρχει απορρόφηση κραδασμών κατά το περπάτημα όταν επιλέγουμε τέτοιου είδους παπούτσια. Αυτό μπορεί αφενός να οδηγήσει σε απώλεια της ελαστικότητας των αγγείων και αφετέρου να προκαλέσει πόνο στα πόδια και στην πλάτη.

Push-up σουτιέν

Αυτά τα σουτιέν είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Ωστόσο, ακόμα κι αν οι μαστοί φαίνονται πιο στρογγυλοί και έχουν το σωστό ύψος, στην πραγματικότητα τα ειδικά μέρη του σουτιέν παραμορφώνουν το στήθος. Εκτός από αυτό, τα push-up σουτιέν μπλοκάρουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυτή η συνεχής πίεση στο στήθος μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας.

Καλσόν

Αυτό είναι ένα απαραίτητο είδος ρουχισμού για κάθε γυναίκα. Τα καλσόν κάνουν την εμφάνισή μας πιο ολοκληρωμένη και κομψή. Κάνουν τα πόδια μας να φαίνονται πιο όμορφα. Αλλά, δυστυχώς, αν τα φοράτε αρκετά συχνά, μπορεί να είναι επιβλαβή. Τα συνθετικά συστατικά των καλσόν συγκρατούν στην υγρασία, οδηγώντας σε διάφορες κολπικές μολύνσεις, ενώ έχουν επίσης αρνητική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε κιρσούς και κυτταρίτιδα.

Τσάντες ώμου

Στην τσάντα μιας γυναίκας μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε από καλλυντικά μέχρι φορητό υπολογιστή! Οι τσάντες είναι πραγματικά βολικές αλλά και επιβλαβείς για την υγεία μας. Επειδή μεταφέρουμε συνεχώς τσάντες στον έναν ώμο, η πίεση στη σπονδυλική στήλη είναι πολύ έντονη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σκολίωση. Μπορεί επίσης να έχετε μυϊκούς σπασμούς και να μπλοκάρουν τα αιμοφόρα αγγεία σας.

από Μαρία Ιωαννάτου