Αυτό πιθανότατα έχει συμβεί και σε σένα: κάποιο προϊόν ομορφιάς έκανε το δέρμα σου να φαίνεται ξηρό σαν την έρημο της Σαχάρας και μια μάσκα προσώπου με ενυδατικές ιδιότητες το άφησε πιο αφυδατωμένο από ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαλλαγείς από κάθε προϊόν ομορφιάς που έχεις. Ίσως πρέπει απλά να αλλάξεις τον τρόπο που χρησιμοποιείς ορισμένα από τα προϊόντα.

Μην ανησυχείτε! Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για τα πιο δημοφιλή λάθη ομορφιάς που είναι πιο πιθανό να κάνετε.

Χρησιμοποιείς συνεχώς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Υπάρχει κάτι πιο βολικό; Αφαιρείς το μακιγιάζ σου και τελείωσες! Αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς μαντηλάκια όλη την ώρα: δεν καθαρίζουν το δέρμα αρκετά καλά. Επιπλέον, είναι κατασκευασμένα από ένα σκληρό υλικό που προκαλεί ερεθισμό και στεγνώνει το δέρμα. Θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς μόνο όταν δεν έχεις πρόσβαση σε νερό και σε ένα καλό καθαριστικό. Αλλά για καθημερινή φροντίδα, πρέπει να χρησιμοποιείς ειδικά καθαριστικά προσώπου.

Δεν χρησιμοποιείς σωστά το σφουγγαράκι


Τα περισσότερα σφουγγαράκια, ειδικά τα δημοφιλή beauty blenders, πρέπει να είναι βρεγμένα. Όταν είναι στεγνά, απορροφούν μεγάλη ποσότητα από το προϊόν ομορφιάς και δεν το απλώνουν ομοιόμορφα.

Δεν εφαρμόζεις σωστά τη μάσκα προσώπου

Κάθε τύπος μάσκας προσώπου πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην αφήνεις τη μάσκα στο πρόσωπό σου όλη τη νύχτα εκτός αν το προτείνει ο κατασκευαστής -αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά δερματικά προβλήματα. Οι μάσκες προσώπου πρέπει να αφαιρούνται πριν στεγνώσουν: αν δεν το κάνεις αυτό, η μάσκα θα αρχίσει να απορροφά την υγρασία από το δέρμα και θα το αφυδατώσει.

Τρίβεις το πρόσωπο με λοσιόν

Οι λοσιόν προσώπου έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Φυσικά, τα συστατικά τους είναι διαφορετικά ανάλογα με τη λειτουργία του προϊόντος. Ωστόσο, οι περισσότερες λοσιόν περιέχουν αλκοόλ και αν τις χρησιμοποιείς αρκετά συχνά, το δέρμα αρχίζει να παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα ως απάντηση στις χημικές ουσίες. Επίσης, οι λοσιόν δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε ολόκληρο το πρόσωπο, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Δεν χρησιμοποιείς σωστά το σέρουμ

Τα σέρουμ θα πρέπει να εφαρμόζονται πριν από τη χρήση της ενυδατικής κρέμας. Και είναι καλύτερα να το κάνεις το βράδυ, ειδικά αν το σέρουμ περιέχει ρετινόλη. Αυτό θα επιτρέψει στο δέρμα να απορροφήσει πλήρως τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μια μάσκα προσώπου θα το κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικό. Το καλοκαίρι, τα πλούσια σε ρετινόλη προϊόντα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μαζί με τα αντηλιακά, επειδή κάνουν το δέρμα πολύ ευαίσθητο στο φως του ήλιου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα.

από Μαρία Ιωαννάτου