Πάντα ρωτάτε την κομμώτρια ή τον κομμωτή σας τι να κάνετε με τα μαλλιά σας, όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνουν εκείνοι με τα δικά τους; Αρκεί να δείτε παρακάτω τα 5 πράγματα που οι επαγγελματίες κομμωτές αρνούνται να κάνουν στα μαλλιά τους, ώστε να υιοθετήσετε κι εσείς τις δικές τους συνήθειες. Μόνο καλό θα σας κάνουν!

1. Δεν παραλείπουν το χτένισμα: Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χτενιζόμαστε καθημερινά γιατί αλλιώς θα προκαλέσουμε κόμπους στα μαλλιά μας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας.

2. Δεν παραλείπουν τις μάσκες μαλλιών: Αν συνηθίζετε να λούζετε συχνά τα μαλλιά σας, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε μια μάσκα θεραπείας μετά από κάθε λούσιμο. Κάνει τα μαλλιά πιο υγιή, με μεγαλύτερη ελαστικότητα και λάμψη, όπως όταν ήμασταν παιδιά.


3. Αποφεύγουν τη θερμότητα σε υγρά μαλλιά: Ποτέ δεν χρησιμοποιούν «καυτά» εργαλεία όταν τα μαλλιά τους δεν είναι 100 % στεγνά. Είναι τόσο επιζήμιο. Επίσης, δεν χρησιμοποιούν μαξιλαροθήκες από βαμβάκι επειδή τραβάνε την υγρασία από τα μαλλιά και δημιουργούν τριβή ενώ κοιμάστε, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας.

4. Δεν χρησιμοποιούν προϊόντα σιλικόνης: Θα προτιμούσαν να μην λουστούν για μέρες παρά να χρησιμοποιήσουν σαμπουάν που είναι γεμάτα με συστατικά που βλάπτουν τα μαλλιά, όπως οι σιλικόνες. Αυτά τα συστατικά έχουν σχεδιαστεί για να αφήνουν υπολείμματα, τα οποία επηρεάζουν το χρώμα σας και συνδέονται με την απώλεια μαλλιών.

5. Προστατεύουν τα μαλλιά πριν το χτένισμα: Ποτέ δεν χτενίζουν τα βρεγμένα μαλλιά τους χωρίς να εφαρμόσουν πρώτα κάποιο ειδικό προϊόν, κατά της φθοράς και του σπασίματος της τρίχας.

από Μαρία Ιωαννάτου