Αρχική > Featured > 5 παραλίες στην Εύβοια που θα σας εντυπωσιάσουν με τα κρυστάλλινα νερά τους! 

5 παραλίες στην Εύβοια που θα σας εντυπωσιάσουν με τα κρυστάλλινα νερά τους! 

Φέτος, που η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι πολύ διαφορετική απ’ όσα είχαμε ζήσει μέχρι τώρα, αρκετοί θα επιλέξουν για τις διακοπές ή τις καλοκαιρινές βουτιές τους μέρη που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα και κυρίως που δεν απαιτούν καράβι για την προσέγγισή τους, όπως η Εύβοια.

Διαβάστε ακόμη: 5 άγνωστες παραλίες της Πελοποννήσου- Σωστά διαμάντια

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα μετά την Κρήτη και ενδείκνυται για ήρεμες πολυήμερες ή ολιγοήμερες διακοπές. Ανάμεσα στις χιλιάδες ομορφιές της, οι παρακάτω παραλίες θα σας εντυπωσιάσουν με τα κρυστάλλινα νερά τους!

Βόρεια Εύβοια

Παραλία Ελληνικά (Άγιος Νικόλαος)

πηγή: voriaevia.gr

Η παραλία του Αγίου Νικολάου με τα καταγάλανα, ρηχά νερά της και την χρυσή αμμουδιά κερδίζει αμέσως την αγάπη των επισκεπτών, ενώ το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του κόλπου μαγεύει τους ταξιδιώτες. Ορισμένοι μάλιστα επιχειρούν να φτάσουν ως αυτό κολυμπώντας, καθώς η απόσταση δεν είναι μεγάλη! Απέχει περίπου 100χλμ. από την Χαλκίδα και πολύ κοντά στην παραλία θα βρείτε ταβέρνες, καφετέριες και μαγαζιά για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Παραλία Ροβιές

πηγή: voriaevia.gr

Πρόκειται για μια μεγάλη και οργανωμένη (σε αρκετά σημεία) πλαζ με ψιλό βότσαλο μέσα και έξω από το νερό. Βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό και στο χωριό Λίμνη, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για ολοήμερο μπάνιο. Μην παραλείψετε να μείνετε στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα για να απολαύσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Μόλις λίγα μέτρα από τη παραλία θα βρείτε ταβερνάκια, και καφετέριες για να απολαύσετε το φαγητό και τον καφέ σας. Μπορείτε, επίσης, να προμηθευτείτε ό,τι χρειάζεστε από το χωριό που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία.

Κεντρική Εύβοια

Παραλία Βαλοπούλα

πηγή: eviagreece.γρ

Με άμμο μέσα και έξω από τη θάλασσα και ρηχά νερά, η παραλία της Βαλοπούλας θεωρείται εύλογα ιδανική για μικρά παιδιά που δεν ξέρουν ακόμα καλό μπάνιο.

Πρόκειται για έναν μικρό κόλπο που τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει κυρίως ντόπιους επισκέπτες. Τόσο στην παραλία, όσο και στο βυθό υπάρχει άμμος, ενώ η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή. Κατά μήκος της ακτής θα βρείτε και ένα beach bar, για τα απαραίτητα. Αν συνεχίσετε στον παραλιακό ανηφορικό δρόμο στα αριστερά της παραλίας, θα φτάσετε σε μια μικρότερη παραλία λίγο πιο ερημική από αυτή της Βαλοπούλας, γνωστή και ως «Μικρή Βαλοπούλα».

Παραλία Χερόμυλος (Άγιοι Απόστολοι)

πηγή: greekbeaches.blog.spot.gr

Η παραλία Χερόμυλος ή αλλιώς Χερομύλι, βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια. Η ακτή αποτελείται από χοντρή άμμο σε συνδυασμό με πολύ ψιλά βότσαλα, και πεντακάθαρα νερά που θα σας μαγέψουν. Στην αρχή, είναι αρκετά ρηχή, όμως στη συνέχεια βαθαίνει απότομα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί καντίνα με όλα τα απαραίτητα.

Παραλία Κλιμάκι

πηγή: amazingevia.gr

Σε μερικά λεπτά από το χωριό των Αγίων Αποστόλων (Πετριές), το Κλιμάκι σάς περιμένει σε έναν κολπίσκο που σχηματίζει μια σχετικά μικρή παραλία, η οποία περικλείεται από κατάφυτα βράχια, που χαρίζουν όμορφο χρώμα στα νερά. Το Κλιμάκι είναι από τις λίγες θάλασσες της Εύβοιας στην πλευρά του Αιγαίου που δεν βαθαίνει απότομα, αλλά παραμένει σχετικά ρηχή, ενώ χαρακτηρίζεται για τη λεπτή της άμμο. Μετά το μπάνιο, όταν θα σας έχει ανοίξει και η όρεξη, μπορείτε να απολαύσετε γευστικούς μεζέδες στις ταβέρνες δίπλα στην παραλία.