Αρχική > Featured > 5 online θεάματα που πρέπει οπωσδήποτε να δεις στην καραντίνα!

5 online θεάματα που πρέπει οπωσδήποτε να δεις στην καραντίνα!

Σαν βροχή «πέφτουν» οι ειδήσεις για τις θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις που ανεβαίνουν σε πλατφόρμες, όπως το youtube και το vimeo, και μπορεί το κοινό να τις παρακολουθήσει ελεύθερα – ή με ένα μικρό αντίτιμο- για κάποιο χρονικό διάστημα.

Εμείς επιλέξαμε 5 παραγωγές -ελληνικές και ξένες- που αξίζει να δείτε, καθώς είναι άψογα σκηνοθετημένες για να παρουσιαστούν στη μικρή οθόνη.

Ναυαγοί της Ελπίδας- «Το Θέατρο του Ηλιου» της Αριάν Μνουσκίν

Πόσο συχνά σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε ένα αριστούργημα της θρυλικης Αριάν Μνουσκίν;

Και όμως «Οι ναυαγοί της τρελής ελπίδας (Αυγές)”, έργο που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Οι ναυαγοί του Ιωνάθαν» και στη χώρα μας παρουσιάστηκε το 2011 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, βρίσκεται στον αέρα του vimeo.

Στην παράσταση αυτή, «θέατρο και κινηματογράφος μπλέκονται, για να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα όπου οι ήρωες-ναυαγοί διηγούνται με αθωότητα τις ιστορίες τους μέσα σε νιφάδες χιονιού που χορεύουν τριγύρω τους».

“Δύο” του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Το 2006, δύο χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσίασε στο «Παλλάς», την πρώτη του δουλειά μετά τη διοργάνωση της τελετής έναρξης των αγώνων.

Ο λόγος για το «2», ένα έργο 90 λεπτών με 22 άντρες ερμηνευτές είναι μια κατάδυση στον κόσμο των ανδρών…

Τα λόγια για την παράσταση αυτή είναι περιττά. Απλώς δείτε τη…

Τις παραστάσεις που παρουσιάζει καθημερινά το θέατρο Πορεία

Είδαμε τη «Μεγάλη Χίμαιρα», το «Ευχαριστημένο» και τις «Υψωμα 731». Όλες οι παραστάσεις ήταν εξαιρετικά σκηνοθετημένες και με πολύ καλό ήχο, τουτέστιν χαιρόσουν να τις παρακολουθείς.

Αυτή τη βδομάδα μπορείτε να δείτε τις εξής:

«Δάφνης και Χλόη, ταξίδι αναψυχής»«Το κτήνος στο φεγγάρι» του Richard Kalinoski, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, 2009, Τρίτη 31/3 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

«Η υπόθεση της οδού Λουρσίν» του Eugene Labiche, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, 2010, Τετάρτη 1/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

«Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Renate Jett, 2008, Πέμπτη 2/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

«Το τυφλό σημείο» του Γιάννη Μαυριτσάκη, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, 2008, Παρασκευή 3/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

«Δάφνης και Χλόη, ταξίδι αναψυχής» βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα του Λόγγου και στη μετάφραση του Ρόδη Ρούφου, σε σκηνική σύνθεση και σκηνοθεσία του Cezaris Grauzinis, 2006, Σάββατο 4/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας).

Θρυλικές παραστάσεις της βερολινέζικης  Σαουμπίνε

Κάθε μέρα, στις 6.30 το απόγευμα και ως τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 17 Απριλίου, η βερολινέζικη Σαουμπίνε ανεβάζει στην ιστοσελίδα της παραστάσεις σκηνοθετημένες από «ιερά τέρατα» όπως ο Πέτερ Στάιν και ο Σάιμον ΜακΜπέρνι και ο Τόμας Οστερμάιερ.

Ανάμεσα στις παραστάσεις -κάποιες από τις οποίες είναι υποτιτλισμένες στα αγγλικά- μπορεί να δει κανείς τις «Τρεις αδερφές» και την  «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Στάιν (πρώτη επίσκεψη του θιάσου στην Ελλάδα, στο Φεστιβάλ Αθηνών το 1985), την «Έντα Γκάμπλερ», τον «Άμλετ» και τον «Ριχάρδο ΙΙΙ» σκηνοθετημένες από τον Οστερμάιερ, τις «Βάκχες» σε σκηνοθεσία του Κλάους Μάικλ Γκρούμπερ κ.ά.

Οι «Δούλες» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή από το θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Τη θρυλική παράσταση που σκηνοθέτησε στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας το 2005 ο Λευτέρης Βογιατζής μπορείτε να δείτε το Σάββατο 4 Απριλίου από τις 11.00πμ έως τις 11.00πμ της επομένης στο  www.theatroodoukefallinias.gr.

Στον ρόλο της Κλαίρ η Ρένη Πιττακή, της Σολάνζ η Μπέττυ Αρβανίτη και της Κυρίας η Μάγια Λυμπεροπούλου.