Αρχική > Tips & Tricks > 5 οικονομικοί και κομψοί τρόποι να οργανώσεις μια μικρή ντουλάπα

5 οικονομικοί και κομψοί τρόποι να οργανώσεις μια μικρή ντουλάπα

Αν είσαι πλέον έτοιμη να δώσεις τη μάχη με την ντουλάπα σου να ξέρεις δεν είσαι μόνη. Γνωρίζουμε πως είναι να παλεύεις να χωρέσεις τα πάντα σε έναν μικρό χώρο και τελικά να μην τα καταφέρνεις!

Για να κατορθώσεις, λοιπόν, να χωρέσεις τα πάντα στη μικρή ντουλάπα σου πρέπει πρώτα να καταλάβεις πόσο χώρο ακριβώς έχεις και έπειτα να σκεφτείς ποιο μαγικό κόλπο θα χρησιμοποιήσεις για να γίνουν όλα όπως τα θες.

Ευτυχώς για σένα και το πορτοφόλι σου υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που θα ανταποκριθούν αμέσως στις ανάγκες σου. Ας τους δούμε…

 1. Χωρίσματα ραφιών

  Γιατί να πέφτει το ρούχο πάνω στο άλλο; Χώρισε τα ράφια σου με πλαστικά διαχωριστικά. Μπορείς ακόμη να κόψεις χαρτόνια στο σωστό μέγεθος και να χρησιμοποιήσεις τα κομμάτια αυτά ως χωρίσματα.

 2. Ραφιέρα για παπούτσια

  Το να στοιβάζεις τα παπούτσια σου στο κάτω μέρος της ντουλάπας όπως να ‘ναι δεν βοηθά. Χρησιμοποίησε μικρά ράφια τα οποία θα σε βοηθήσουν να τακτοποιήσεις τα παπούτσια σου, αλλά και να τα διατηρήσεις καλύτερα αφού δεν θα τα πετάς το ένα πάνω στο άλλο!

 3. Ντουλάπα μέσα στην ντουλάπα

  Πρέπει να είναι από τις πιο βολικές και φθηνές εφευρέσεις. Μπορείς να τακτοποιήσεις εκεί μπλουζάκια ή ρούχα από λεπτό ύφασμα ακόμα και παπούτσια.

 4. Γάτζοι

  Γιατί να μην χρησιμοποιήσεις τους κλασικούς γάτζους; Εκμεταλλεύσου τους τοίχους και τις πόρτες της ντουλάπας σου για να κρεμάσεις ζώνες, φουλάρια ή καπέλα που δεν είναι απαραίτητο να πιάνουν πολύ χώρο!

 5. Καλάθια κάτω από τα ράφια

  Αποθηκεύστε σε αυτά κουτάκια, ζώνες, φουλάρια, ακόμα και κάλτσες και γλιτώστε χώρο άμεσα!

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν αποθηκεύουμε τα καθημερινά μας ρούχα στην ντουλάπα!

Να γιατί τα ρούχα σουκαταστρέφονται ακόμα και όταν τα έχεις μέσα στην ντουλάπα!

Τι κρύβει στη ντουλάπα της η Catherine Zeta Jones; (video)