Ανακαίνιση κουζίνας: Αν είστε σαν εμάς, θα μπορούσατε να έχετε ανεξάντλητες ιδέες. Αλλά όταν έρχεται η στιγμή να κάνετε τη δική σας, σκέφτεστε με τη λογική ή μόνο με βάση το Pinterest; Δείτε πέντε από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν ξεκινάμε την ανακαίνιση της κουζίνας και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αποφύγετε.

1. Πολλές ανοιξείδωτες συσκευές

Ενώ είναι εξαιρετικά συνηθισμένο να επιλέγετε ψυγεία, φούρνους και πλυντήρια πιάτων με γυαλιστερό φινίρισμα, να έχετε κατά νου ότι οι πολλές οικιακές συσκευές από ανοξείδωτο υλικό μπορούν να κάνουν πιο ψυχρή την κουζίνα σας. Καλό θα ήταν να αναμείξετε διαφορετικά υλικά, ώστε να έχετε ποικιλία -όσο παράξενο κι αν ακούγεται.

2. Δεν έχετε πολλές πρίζες


Μαντέψτε: όλα όσα αγαπάτε στη ζωή -από το μίξερ μέχρι το κινητό τηλέφωνό σας-συνδέονται με πρίζες στον τοίχο. Και επειδή είναι επικίνδυνο να συνδέουμε πολλές συσκευές στην ίδια πρίζα, θα χρειαστεί να έχετε προβλέψει να τοποθετήσετε όσες υποδοχές χρειάζονται για να κάνετε πιο εύκολη την καθημερινότητά σας.

3. Ξεχνάτε τα σκουπίδια

Τα σκουπίδια δεν έχουν θέση μέσα σε μια υπέροχα ανακαινισμένη κουζίνα. Επειδή όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα ήταν προτιμότερο να εξετάσετε προσεκτικά την τοποθέτησή τους. Αντί να έχετε έναν κάδο απορριμμάτων σε εμφανές σημείο, φροντίστε να συμπεριλάβετε ανοιγόμενα ντουλάπια για να καμουφλάρετε το θέαμα και τις ενοχλητικές μυρωδιές.

4. Πολλά ανοιχτά ράφια

Τα ανοιχτά ράφια είναι πανέμορφα. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας: Θέλουμε κάθε κούπα και κάθε σερβίτσιο να είναι σε κοινή θέα; Σκεφτείτε τα αντικειμένα για τα οποία είστε περήφανοι, για παράδειγμα το καλό σερβίτσιο-δώρο γάμου ή η ιδιαίτερη κούπα που πήρατε από κάποιο ταξίδι σας, και τοποθετήστε τα στο κέντρο. Αφήστε τα πιο ασήμαντα από αυτά σε κλειστά ντουλάπια.

5. Δεν έχετε αρκετές πηγές φωτός

Υποτίθεται ότι τεχνικά πρέπει να έχετε τρεις τύπους φωτισμού στην κουζίνα σας: ένα κεντρικό φωτιστικό, μερικά σποτάκια και κρυφό φωτισμό. Αν σας λείπουν τα δύο τελευταία, πιθανόν η κουζίνα σας να φαίνεται αποστειρωμένη. Χρησιμοποιήστε κρεμαστό φωτισμό πάνω από τα σημεία όπου προετοιμάζετε το φαγητό και τοποθετήστε κρυφό φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια σας. Προτιμήστε λαμπτήρες LED που διαρκούν έως και 15 χρόνια!

από Μαρία Ιωαννάτου