Αρχική > Deco > 5 φυτά εσωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν και θα φωτίσουν το σπίτι

5 φυτά εσωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν και θα φωτίσουν το σπίτι

Μπορεί η καραντίνα να τελείωσε και πλέον να απολαμβάνουμε τις βόλτες μας – πάντα με προσοχή – αλλά πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από το σπίτι, ενώ με τις καφετέριες κλειστές σίγουρα εξακολουθούμε να περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας μέσα.

Και ενώ όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας το περάσαμε κάνοντας διάφορες διακοσμητικές παρεμβάσεις για να ανανεωθούμε κι εμείς και ο χώρος μας, υπάρχει μία πιο απλή λύση: μερικά φυτά εσωτερικού χώρου. Έχουν τη δύναμη να μετατρέπουν εντελώς ένα δωμάτιο, προσθέτοντας ποπ χρώμα και ζωή στο χώρο.

Ανθούριο

Είναι από τα φυτά εσωτερικού χώρου που ανθίζουν για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κάθε ανθοφορία μπορεί να διαρκέσει έως και 8 εβδομάδες και σχεδόν πάντα δημιουργούνται νέα φύλλα. Τους αρέσει το έντονο, έμμεσο φως και απαιτούν πότισμα κάθε 1-2 εβδομάδες. Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι, ίσως θελήσετε να επιλέξετε ένα διαφορετικό φυτό. Το ανθούριο μπορεί να είναι τοξικό εάν καταναλωθεί.

Τροπική ορχιδέα

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, αυτή η ορχιδέα θα φέρει τροπική ατμόσφαιρα στον πάγκο της κουζίνας ή του μπάνιου ή όπου κι αν αποφασίσετε ότι πρέπει να ζήσει. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ηλιόλουστο σημείο, καθώς οι ορχιδέες προτιμούν το έμμεσο φως. Όσο έχει πράσινες ρίζες, τα πάει καλά!

Αλόη

Είναι ένα φυτό το οποίο δεν έχει πολλές απαιτήσεις από εμάς γι’ αυτό απλά πεθαίνουμε να πάρουμε ένα για το σαλόνι μας. Το καλύτερο απ’ όλα; Εφόσον διατηρούνται σε έντονο, άμεσο φως, τα φυτά αλόης είναι αρκετά εύκολα στη φροντίδα. Πρέπει να ποτίζονται μόνο μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες – και λιγότερο συχνά το χειμώνα.

Κάκτος (φραγκόσυκο)

Η φωτεινή πράσινη απόχρωση και το διασκεδαστικό σχήμα αυτού του κάκτου θα ζωντανέψουν κάθε δωμάτιο. Ταιριάζει άψογα με την κρεβατοκάμαρα και φωτίζει αμέσως το γραφείο στο σπίτι. Ο κάκτος βαθμολογείται με ένα επίπεδο χαμηλής δυσκολίας, οπότε είναι ιδανικό για τους νέους (ή ξεχασμένους) γονείς φυτών.

Σπαθίφυλλο

Είναι μια ιδανική προσθήκη αν ψάχνετε για ένα φυτό που ανέχεται το χαμηλό φως. Προτιμά μερική σκιά και μπορεί να ευδοκιμήσει σε δωμάτια χωρίς καθόλου παράθυρα. Χρειάζεται επίσης πολύ χαμηλή συντήρηση. Πρέπει να ποτίζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά τα φύλλα σου θα σας υπενθυμίζουν πότε χρειάζεται νερό. Επίσης, τα άνθη του καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού. Απλώς έχετε κατά νου ότι δεν είναι φιλικά προς τα κατοικίδια.