Αρχική > Featured > 5 εύκολες ασκήσεις για να πείτε «αντίο» στα περιττά κιλά του Πάσχα

5 εύκολες ασκήσεις για να πείτε «αντίο» στα περιττά κιλά του Πάσχα

Κάθε χρόνο λέμε ότι δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό αλλά λίγο τα σοκολατένια αυγά, λίγο τα λαχταριστά τσουρέκια και όλες οι νοστιμιές στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, δεν θέλουμε και πολύ για να κάνουμε τις παρασπονδίες μας.

Για να απαλλαγείτε από τις ενοχές που σας βασανίζουν τις τελευταίες ημέρες, δείτε παρακάτω μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να κάψετε τις θερμίδες της εορταστικής περιόδου.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι συναρπαστικό, βελτιώνει τον συντονισμό σας και απαιτεί πολλή ενέργεια. Μπορείτε να κάψετε μέχρι και 350 θερμίδες αν κάνετε σχοινάκι για 30 λεπτά, σε σύγκριση με τις περισσότερες από 450 θερμίδες που καίτε στο τρέξιμο. Μπορείτε να ξεκινήσετε με 10 λεπτά και στη συνέχεια να αυξήσετε έως και 20-30 λεπτά την ημέρα.

Άλμα στο κουτί

Εάν έχετε τελειοποιήσει το απλό άλμα μπορείτε να ανεβείτε επίπεδο χρησιμοποιώντας ένα κουτί. Σταθείτε μπροστά στο κουτί, λυγίστε τα γόνατα, στη συνέχεια πηδήξτε και προσγειωθείτε απαλά πάνω στο κουτί. Σταματήστε για ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια πηδήξτε προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε ένα κουτί που έχει ύψος περίπου 50 εκατοστά και στη συνέχεια αυξήστε το ύψος για μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Swings με Kettlebell

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για να γυμνάσετε το πίσω μέρος του σώματος. Απλά θυμηθείτε να μην λυγίζετε τα γόνατά σας πάρα πολύ -αυτή είναι μια άσκηση για τους γοφούς. Καθώς ανασηκώνετε το kettlebell, ρίξτε το βάρος του σώματος προς τα εμπρός κι έπειτα, όταν το kettlebell φτάσει στο ύψος των ώμων, πιέστε τους γλουτούς για μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Προβολές

Οι προβολές σε συνδυασμό με το περπάτημα λέγεται ότι είναι πιο αποτελεσματικές σε σύγκριση με τις στατικές προβολές, λόγω της επίδρασης που έχουν στους μυς των ποδιών και των μηρών. Αυτή η άσκηση ενισχύει την ευκαμψία των μυών του ισχίου, οι οποίοι τείνουν να είναι σφιχτοί λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής μας.

Κωπηλατική

Αυτή η άσκηση είναι πιο δύσκολη σε σχέση με όλες τις παραπάνω γιατί συνδυάζει μυϊκή ενδυνάμωση και καρδιαγγειακή αντοχή. Για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να χρησιμοποιείτε το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος σχεδόν ταυτόχρονα.