Αρχική > Featured > 4 λόγοι που πρέπει να τρως υδατάνθρακες αν είσαι γυναίκα

4 λόγοι που πρέπει να τρως υδατάνθρακες αν είσαι γυναίκα

Είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε κάποιες κοινές παρανοήσεις σχετικά με τους υδατάνθρακες. Αρχικά, είναι η πρώτη πηγή ενέργειας του οργανισμού, και αν θέλετε να νιώσετε καλά, πρέπει να καταναλώνετε υδατάνθρακες καθημερινά.

Έπειτα, όλοι οι υδατάνθρακες δεν έχουν την ίδια διατροφική αξία. Οι τούρτες και τα φρούτα περιέχουν υδατάνθρακες με τη διαφορά ότι οι μεν είναι εξαιρετικά επεξεργασμένοι και οι δε όχι. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για να διατηρήσουν το σώμα στην καλύτερη δυνατή μορφή του, αλλά εξαρτάται από το είδος των υδατανθράκων που καταναλώνετε. Δείτε παρακάτω 4 λόγους που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας αν είστε γυναίκες.

1. Σε βοηθούν να ελέγξεις το βάρος σου

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με την κατανάλωση υδατανθράκων είναι ότι σε κάνουν να παίρνεις βάρος. Σχεδόν ό,τι τρώμε περιέχει υδατάνθρακες, ειδικά τα φρούτα και λαχανικά. Αντί να επιλέγεις τρόφιμα που παρασκευάζονται από επεξεργασμένους υδατάνθρακες, οι οποίοι συχνά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και άμυλο, διάλεξε πλούσιους σε ίνες υδατάνθρακες. Τα τρόφιμα πλούσια σε ίνες θα σε κρατήσουν χορτάτη και θα εξασφαλίσεις ότι τρως μόνο όταν το έχει ανάγκη το σώμα σου.

2. Διατηρούν τις ορμόνες σε ισορροπία

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μακροπρόθεσμος περιορισμός των υδατανθράκων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση. Με άλλα λόγια, χωρίς αυτούς θα αισθάνεσαι «στα κάτω σου». Μπορεί επίσης να αρχίσεις να αισθάνεσαι υποτονική και ευέξαπτη. Για να αποφύγεις το αίσθημα της έλλειψης, οι ειδικοί λένε ότι οι υδατάνθρακες θα πρέπει να αποτελούν το 45 έως 65% της ημερήσιας πρόσληψης των θερμίδων σας.

3. Προσφέρουν ενέργεια και σε κάνουν χαρούμενη

Οι υδατάνθρακες αποτελούν την βασικότερη πηγή ενέργειας του οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι αν περιορίσεις τους υδατάνθρακες, πιθανότατα θα παρατηρήσεις χαμηλότερα επίπεδα στην ενέργεια και τη συνολική σου διάθεση. Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με προϊόντα ολικής άλεσης και επεξεργασμένους υδατάνθρακες που περιέχουν πολλές ίνες.

4. Θα αγαπήσεις τα φρούτα

Αν τρως φρούτα σε καθημερινή βάση, η διατροφή σου δεν θα στερείται σε υδατάνθρακες. Τα φρούτα είναι μια μεγάλη πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών που το σώμα χρειάζεται για να λειτουργήσει καλά. Τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα μήλα και τα αχλάδια αποτελούν βασικές προσθήκες σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής και έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν πραγματικά την πρόσληψη βάρους.