canolaoil




Τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά το όνομά του. Το κραμβέλαιο ή πιο διαδεδομένα το canola oil προέρχεται από ένα φυτό που ανήκει στην ίδια κατηγορία με το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Παράγεται, λοιπόν, από ένα γενετικά τροποποιημένο φυτό μουστάρδαs το Sinapis Alba καθώς το μη τροποποιημένο φυτό περιέχει το τοξικό για το σώμα ερουσικό οξύ (μονοακόρεστο, 9-ωμέγα λιπαρό).

Το εμπορικό του όνομα, “canola”, χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1978 και προέρχεται από τις λέξεις “Canadian Oil Low Acid”.

Εσείς διαβάστε πώς το canola oil βοηθά στην απώλεια κιλών και φτιάξτε ένα πεντανόστιμο σάντουιτς με αυτό!

Υλικά:

2 φιλέτα κοτόπουλου

1/4 της κούπας λάδι canola

1 κουταλιά λιωμένο σκόρδο

1 κουτάκι τοματάκια

3/4 της κούπας μαγιονέζα light

3/4 της κούπας τριμμένο τυρί Pepper Jack

1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες

1/4 κουταλάκι φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

1 γαλλική μπαγκέτα

Εκτέλεση: Ανακατέψτε το σκόρδο με το κοτόπουλο, το λάδι και το πιπέρι. Τοποθετήστε τα σε μια τσάντα μιας χρήσης και αφήστε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά. Στο μπλέντερ χτυπήστε τα τοματάκια με τη μαγιονέζα μέχρι να αναμειχθούν καλά και κρατήστε το μείγμα στην άκρη. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι και ψήστε το κοτόπουλο για 10-15 λεπτά.

Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε κομμάτια με το πηρούνι. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο με το μείγμα της τομάτας και της μαγιονέζας και το τυρί. Ανακατέψτε πολύ καλά.

Κόψτε το ψωμί σε 6 κομμάτια και ανοίξτε κάθε κομμάτι στη μέση. Τοποθετήστε το μείγμα του κοτόπουλου στη μια πλευρά και από πάνω τις φέτες αβοκάντο. Κλείστε με το υπόλοιπο ψωμί και απολαύστε!

Νόστιμα ρολά αστακού στο γκριλ. Plus: Πώς ξεχωρίζουμε το σέλερι από το σέλινο;

Ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, προτείνουμε: Πού θα φάτε το καλύτερο «βρώμικο» στην πόλη;

Τορτίγια με κοτόπουλο και αβοκάντο. Plus: Πόσα ακόμα likes θα πάρει αυτή η συνταγή;

από sstrempa