Αρχική > Featured > 3+1 εκπομπές που «κόπηκαν» ύστερα από παρέμβαση του ΕΣΡ

3+1 εκπομπές που «κόπηκαν» ύστερα από παρέμβαση του ΕΣΡ

Με τη μορφή του κατεπείγοντος, μετά από τις εκατοντάδες καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία της της Ανεξάρτητης Αρχής, συντάσσεται κατηγορητήριο για τα όσα συνέβησαν στην εκπομπή «Μεσημέρι» με τον Γιώργο Λιάγκα την περασμένη Πέμπτη, αναφορικά με τον σχολιασμό του περιστατικού που σημειώθηκε σε βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε βάρος 20χρονης φοιτήτριας.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ΕΣΡ, ανατέθηκε στους νομικούς συμβούλους να εξετάσουν και να συντάξουν το κατηγορητήριο, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, για να κληθεί σε απολογία ο σταθμός την επόμενη εβδομάδα.

Με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει και εν αναμονή της απόφασης, θυμόμαστε τις εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης που πέρασαν από το μικροσκόπιο του ΕΣΡ.

Αλήθειες με τη Ζήνα

Πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στη Νέα Τηλεόραση ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Star και κόψιμο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τρεις ημέρες επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η αιτία ήταν ο τρόπος που η Ζήνα Κουτσελίνη και οι συνεργάτες της κάλυψαν την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, και η απόφαση έκανε λόγο για προσβολή μνήμης τεθνεώτος, προστασία ανηλίκων και ποιότητα προγράμματος. Οι «Αλήθειες με τη Ζήνα» δεν μεταδότηκαν το τριήμερο 19, 20 και 21 Μαρτίου 2019.

Αποκαλυπτικά

Την οριστική διακοπή των εκπομπών «Αποκαλυπτικά live», «Αποκαλυπτικά live night show» και «Μένιος live» με παρουσιαστή τον Μένιο Φουρθιώτη είχε ζητήσει τον περασμένο Μάιο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με το σκεπτικό ότι η εγκαλούμενη εταιρεία: α) μετέδωσε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό και β) παραβίασε την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών και των συμμετεχόντων στις διαγωνιστικές εκπομπές προσώπων. Επέβαλε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Α EPSILON Νομού Αττικής, τη διοικητική κύρωση του προστίμου των 50.000 ευρώ σε συνδυασμό με την κύρωση της οριστικής διακοπής μετάδοσης των εκπομπών.

Από καρδιάς

Την οριστική διακοπή της εκπομπής «Από καρδιάς» του Ανδρέα Μικρούτσικου, στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha, είχε αποφασίσει ομόφωνα τον Ιούνιο του 2006 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από σειρά προστίμων που είχε επιβάλει το ΕΣΡ στο κανάλι και σύσταση μεταφοράς της εκπομπής σε βραδινή ζώνη, η οποία δεν εισακούστηκε.

Άντε Γεια

Η εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά «Άντε Γεια», η οποία είχε ήδη μπει στον πάγο από το Νέο Κανάλι Έψιλον μετά τα όσα είπε ο παρουσιαστής της για τον μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, Θανάση Αντετοκούμπο, μπήκε τελικά μόνιμα στο μαύρο μετά την τιμωρία του καναλιού από το ΕΣΡ. Πιο συγκεκριμένα, τo Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε πως για τα σχόλια του Τάκη Τσουκαλά, το Νέο Κανάλι Έψιλον θα τιμωρηθεί με μία ημέρα διακοπή προγράμματος. Επίσης, το κανάλι θα πρέπει να δώσει 30.000 ευρώ πρόστιμο. Για την ποινή συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι το κανάλι είχε ήδη διακόψει την εκπομπή, χωρίς να περιμένει την απόφαση του ΕΣΡ.