Η 22α Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 22 Δεκεμβρίου 1992. Το μήνυμα για το 2019 είναι αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, χωρίς διακρίσεις, για πρόσβαση σε πόσιμο νερό με σύνθημα «Leaving No One Behind».

Φέτος αποφασίσαμε να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα με έναν διαφορετικό τρόπο. Μιας που η άνοιξη είναι και επίσημα εδώ, τι καλύτερο από ένα ποτήρι δροσερό, αρωματισμένο νερό; Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις εναλλακτικές συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν!

Αρωματισμένο νερό με αγγούρι και πιπεριά

Συστατικά


1/2 αγγούρι
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
1 κλ. δεντρολίβανο
1/2 κ.γ. ροζ πιπέρι
1 λίτρο νερό
6-7 παγάκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε και κόβουμε το αγγούρι σε φέτες. Καθαρίζουμε την πιπεριά από τα σπόρια και το κοτσάνι και την κόβουμε σε 4 μεγάλα κομμάτια. Γεμίζουμε μια κανάτα με νερό και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Αρωματισμένο νερό με φράουλες και ακτινίδιο

Συστατικά

100 γρ. φράουλες
1 ακτινίδιο
1 λεμόνι, ακέρωτο
4-5 φύλλα βασιλικό
2 κόκκους κάρδαμο
1 λίτρο νερό
6-7 παγάκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το πράσινο κοτσάνι και τις κόβουμε στα τέσσερα. Καθαρίζουμε το ακτινίδιο και το κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε φέτες και τα λεμόνια. Γεμίζουμε μια κανάτα με νερό και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Αρωματισμένο νερό με ροδάκινο, μήλο και αρμπαρόριζα

Συστατικά

1 ροδάκινο
1 μήλο
1 στικ κανέλας
2-3 φύλλα αρμπαρόριζας
1 λίτρο νερό
πάγος

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε και κόβουμε το ροδάκινο και το μήλο σε φέτες. Γεμίζουμε μια κανάτα με νερό και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Πηγή: akispetretzikis.com

από Μαρία Ιωαννάτου