Θεωρούσες ότι είσαι αρκετά σχολαστική με την εφαρμογή του αντηλιακού, μέχρι τη στιγμή που έκανες το λάθος να φορέσεις το ολόσωμο μαγιό στο πρώτο σου μπάνιο στη θάλασσα; Εντελώς απαγορευτικό! Σε αντίθεση με το μπικίνι, τα ολόσωμα μαγιό αφήνουν έντονα σημάδια στο δέρμα που θα σε ακολουθούν για όλο το καλοκαίρι -ειδικά αν παίρνεις χρώμα εύκολα.

Πώς θα εξαφανίσεις λοιπόν αυτές τις ενοχλητικές γραμμές που σου χαλάνε το υπόλοιπο μαύρισμα; Δες παρακάτω 3 εύκολα κόλπα που θα σε βοηθήσουν.

1. Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα ήπιο φυσικό απολεπιστικό γιατί δεν απαιτεί σκληρό τρίψιμο. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αραιώσει το μείγμα με αρκετό μέλι, ώστε να μην καείτε από την οξύτητα του λεμονιού. Αφήστε το πάνω στο σημείο για 25 λεπτά και ξεπλύνετε.

2. Αγγούρι


Τα αγγούρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βιταμίνη C, οπότε τρέφουν το δέρμα, γεγονός που αποτελεί βασικό παράγοντα για τη μείωση των μαύρων γραμμών. Μπορείτε είτε να βάλετε μερικές λεπτές φέτες όπου χρειάζεται, είτε να φτιάξετε ένα μείγμα και να το εφαρμόσετε πάνω στην περιοχή για 20 λεπτά.

3. Πατάτα

Οι πατάτες περιέχουν πολύ νερό, έτσι χρησιμοποιούνται για να βοηθούν στη θεραπεία από τα ηλιακά εγκαύματα. Αν έχετε αρκετές κόκκινες γραμμές από το ηλιακό έγκαυμα, κόψτε μια πατάτα σε λεπτές φέτες και εφαρμόστε όπου χρειάζεται. Αφήστε στο σημείο για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε.

από Μαρία Ιωαννάτου