Αρχική > Infohealth > 3.000 rapid τεστ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα – Με sms η απάντηση

3.000 rapid τεστ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα – Με sms η απάντηση

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Πραγματοποιήθηκαν 3017 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν είκοσι εννέα (29) θετικά δείγματα, από τα οποία δεκαοκτώ (18) αφορούν σε άνδρες και έντεκα (11) σε γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 34,8 έτη.

Να σημειωθεί ότι οι ΚΟΜΥ αποτελούν βασικό πυλώνα των δράσεων του ΕΟΔΥ και είναι έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, μέσω του προγράμματος Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα.

Μετά από ελέγχους του ΕΟΔΥ για κορονοϊό στο μετρό του Συντάγματος, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι για τα αποτελέσματα των τεστ τους θα ενημερώνονται οι πολίτες με SMS.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα, επισκέφθηκε σήμερα το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν rapid tests αντιγόνου σε πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τη ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Μεταφορών για τη δυνατότητα που δίνει, έτσι ώστε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας να μπορεί να είναι σήμερα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, να εξυπηρετεί τους πολίτες και να διενεργήσει αυτούς τους δειγματοληπτικούς ελέγχους επιδημιολογικού ενδιαφέροντος.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι έλεγχοι στο μετρό είναι πολύ σημαντικοί διότι πάρα πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι μετά τη διεξαγωγή των rapid test, το αποτέλεσμα έρχεται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και οι υγειονομικές αρχές μπορούν να καταχωρήσουν στη βάση τους τα δεδομένα.