Η Duckie Thot είναι ένα μοντέλο από την Αυστραλία, γνωστή και ως «Μαύρη Μπάρμπι». Σήμερα, έχει εκατομμύρια θαυμαστές, οι φωτογραφίες της συγκεντρώνουν χιλιάδες likes και τα πιο διάσημα brands ανταγωνίζονται για να της δώσουν μια θέση στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά στο παρελθόν η Duckie είχε δεχθεί bullying και μάλιστα, αναγκάστηκε να απέχει από την καριέρα της γι’ αυτόν τον λόγο.

Η Duckie Thot γεννήθηκε στο Νότιο Σουδάν. Ονειρευόταν να γίνει μοντέλο από τότε που ήταν παιδί. Το πρώτο βήμα που έκανε προς τον στόχο της ήταν να πάρει μέρος στο ριάλιτι μόδας Next Top Model.


Όταν πήγε στο show ήταν μόλις 17 ετών. Επικρίθηκε και παρεξηγήθηκε από τους κομμωτές που δεν ήξεραν πώς να χτενίσουν τα μαλλιά της. Αλλά και οι τηλεθεατές δεν την συμπαθούσαν από την αρχή. Έλεγαν ότι ήταν αφύσικη και κανείς δεν πίστευε ότι η μοναδική της εμφάνιση ήταν δώρο από τη φύση, και όχι αποτέλεσμα πλαστικών επεμβάσεων και Photoshop.

Οι συνάδελφοί της στη βιομηχανία της μόδας έλεγαν επίσης άσχημα πράγματα για εκείνη. Αργότερα, η Duckie έδωσε μια λεπτομερή συνέντευξη στο περιοδικό Teen Vogue και ανέφερε ότι ως 17χρονο κορίτσι πληγώθηκε πάρα πολλές φορές και ήξερε ότι δεν το άξιζε. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να βρει ξανά την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση να επιστρέψει στον χώρο της μόδας.

Μόλις άρχισε να ακούει τον εαυτό της, τα πράγματα άρχισαν να επανέρχονται στο φυσιολογικό. Τώρα υποστηρίζει τα έγχρωμα μοντέλα και είναι υπέρμαχος της ποικιλίας στη βιομηχανία της μόδας. Είναι σίγουρη ότι η ομορφιά μπορεί και πρέπει να έχει πολλά πρόσωπα. Από τη δική της εμπειρία, ξέρει ότι οι άνθρωποι θα προσπαθούν πάντα να σας πουν τι πρέπει να κάνετε και πώς να είστε. Αλλά τα λόγια τους δεν πρέπει να καθορίζουν ποιοι είστε πραγματικά. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα μόνο όταν ακούμε τον εαυτό μας και δεν φοβόμαστε να δείξουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε πραγματικά.

από Μαρία Ιωαννάτου