Αντιμέτωπη με το μέγεθος της τραγωδίας που χτύπησε την οικογένεια της ήρθε χθες η 15χρονη Χριστίνα που επέζησε του τρομακτικού πολύνεκρου τροχαίου το μεσημέρι της 3ης Ιανουαρίου στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, όπου σκοτώθηκε η μητέρα,η αδελφή της, ο αρραβωνιαστικός και τραυματίστηκε βαρύτατα ο πατέρας της.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε κριθεί αναγκαίο η ανήλικη κοπέλα, μαθήτρια λυκείου, να μην πληροφορηθεί την τραγική κατάληξη του τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο είχε εμπλακεί και η ίδια προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας της.

Τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όσο και κατά τη νοσηλεία της που συνεχίζεται, ψυχολόγοι, προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος και οι γιαγιάδες της που βρίσκονται στο πλευρό της μαζί με τον θείο της έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου η Χριστίνα να μάθει την απώλεια της μητέρας και της αδελφής της, τη στιγμή που θα έπρεπε και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η στιγμή αυτή έφτασε σήμερα, καθώς η γιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της πρέπει να αναχωρήσει απόψε για τη Ρόδο προκειμένου να αποχαιρετήσει την κόρη της Δέσποινα και την εγγονή της Μαίρη που θα κηδευτούν την Παρασκευή. Η κηδεία τους θα γίνει ι στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ρόδου.


Η μικρή Χριστίνα, η οποία έχει καταρρακωθεί, στηρίζεται από τους εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους του νοσοκομείου προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί την απώλεια και την περίοδο πένθους που θα ακολουθήσει.

Κοντά της θα παραμείνει η γιαγιά από την πλευρά του πατέρα της και ο θείος της.

Στο μεταξύ, ο πατέρας της Νίκος, πολυτραυματίας από το φοβερό τροχαίο που κόστισε τη ζωή στην γυναίκα του την κόρη του και τον μελλοντικό γαμπρό του παραμένει στη ΜΕΘ σε σταθερά σοβαρή κατάσταση.

Πηγή: Cretapost.gr

από Σοφία Κωστάρα