Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η AstraZeneca στηρίζει ενεργά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και το Greece Race for the Cure®. Μια διοργάνωση θεσμό που φέτος κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή μας στο φετινό Greece Race for the Cure® στηρίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία του γονιδιακού ελέγχου για γυναίκες με καρκίνο μαστού και ωοθηκών. Επιπλέον, βοηθάμε στην ευαισθητοποίηση του κοινού όχι μόνο για την πρόληψη του καρκίνου αλλά και για τη θεραπεία του. Παράλληλα, η ομάδα των εργαζομένων θα συμμετέχει στον αγώνα στέλνοντας μήνυμα ζωής και ελπίδας κατά του καρκίνου.

«Συμμετέχουμε δυναμικά και φέτος στο Greece Race for the Cure® με στόχο όχι μόνο να ενδυναμώσουμε το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, αλλά και για να ενημερώσουμε τις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο μαστού ή ωοθηκών, ότι η Επιστήμη σήμερα, παρέχει στους ιατρούς όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη νόσο. Είμαστε περήφανοι στην AstraZeneca που και με αυτή τη δράση τοποθετούμε τον ασθενή στο επίκεντρο, επιδιώκοντας να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας καλύτερης καθημερινότητας μέσω των καινοτόμων φαρμάκων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδος.

Το επετειακό 10ο Greece Race for the Cure® θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με αφετηρία το Ζάππειο. Δρομείς και περιπατητές σε δύο όμορφες διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και με διαφορετική ώρα εκκίνησης, θα «χαράξουν δρόμο» ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώ στο Ζάππειο θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή για τη ζωή, τη δύναμη και την ελπίδα.

από Μαρία Ιωαννάτου