Τα μικρά υπνοδωμάτια μπορεί να σας κάνουν κλειστοφοβικούς, αλλά μερικές έξυπνες ιδέες οργάνωσης και διακόσμησης θα κάνουν τον μικρό σας χώρο να μοιάζει πιο άνετος από ποτέ! Εντάξει, δεν θα μοιάζει και με παλάτι αλλά θα είναι τόσο άνετος ώστε να δημιουργήσει την προσωπική σας όαση στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας.

Το χρώμα στους τοίχους, τα διασκοσμητικά στοιχεία και μερικές αλλαγές στη διαρρύθμιση του χώρου μπορούν να κάνουν θαύματα! Απλά δείτε παρακάτω για να πάρετε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το μικρό σας υπνοδωμάτιο σε μια άνετη φωλίτσα!

1. Λευκό, λευκό, λευκό!

Όσο πιο λευκό είναι το δωμάτιο, τόσο πιο ευάερο και ευήλιο θα φαίνεται. Προσθέστε βάθος στον χώρο με αντικείμενα σε γήινους τόνους, όπως τα σκαμνάκια της φωτογραφίας.

2. Αλλάξτε θέση στο κρεβάτι


Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, ο χώρος στον τοίχο είναι πολύτιμος και δεν πρέπει να σπαταλάται. Επιπλέον, το παράθυρο και οι κουρτίνες σας επιτρέπουν να παραλείψετε το κεφαλάρι, δημιουργώντας ένα ηλιόλουστο δωμάτιο.

3. Παραλείψτε το κεφαλάρι

Αντί να σπαταλάτε τον ήδη περιορισμένο χώρο στο υπνοδωμάτιο για την τοποθέτηση ενός κεφαλαριού, μετατρέψτε τον τοίχο σας σε κεφαλάρι, όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

4. Φωτιστικά τοίχου

Τα φωτιστικά που είναι τοποθετημένα στους τοίχους καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από τους επιτραπέζιους λαμπτήρες και επίσης εξαλείφουν την ανάγκη για κομοδίνα.

5. Αποθηκευτικοί χώροι

Αυτό το κρεβάτι με τα συρτάρια από κάτω είναι ιδανικό για εσάς που δεν έχετε επιπλέον χώρο για ντουλάπες. Εάν μένετε σε μικρό διαμέρισμα χρησιμοποιήστε ένα παραβάν για να διαχωρίσετε τον χώρο που κοιμάστε από το υπόλοιπο σαλόνι.

6. Έντονα χρώματα

Τα έντονα και τολμηρά χρώματα κάνουν μια μικρή κρεβατοκάμαρα να φαίνεται μεγαλύτερη. Αν λείπει το φυσικό φως από τον χώρο, επιλέξτε ένα πιο ήπιο χρώμα για τους τοίχους.

7. Καναπές

Εάν μένετε σε μικρό διαμέρισμα ή απλά θέλετε να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερο χώρο σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, επενδύστε σε έναν άνετο καναπέ που μπορεί να λειτουργήσει και ως κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

8. Καθρέφτες

Μέχρι να αποκτήσετε επιπλέον χώρο στο υπνοδωμάτιο θα πρέπει να προσποιηθείτε ότι ήδη έχετε. Πώς θα τα καταφέρετε; Με καθρέφτες φυσικά! Τοποθετήστε καθρέφτες στις ντουλάπες για να κάνετε το μικρό σας υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

9. Γραφείο

Δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε το γραφείο σας, απλά πρέπει να γίνετε πιο δημιουργικοί με την τοποθέτησή του. Ένα γωνιακό γραφείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κομοδίνο, αν δεν έχετε την άνεση του χώρου που θα θέλατε.

10. Πτυσσόμενα έπιπλα

Τα πτυσσόμενα έπιπλα είναι ο καλύτερος φίλος για έναν μικρό χώρο. Μπορείτε να τραβήξετε το τραπεζάκι της φωτογραφίας κατά τη διάρκεια της νύχτας για να το χρησιμοποιήσετε σαν κομοδίνο και να το τοποθετήσετε ξανά στη θέση του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

από Μαρία Ιωαννάτου