Υπάρχει μια συνεχής και ατέρμονη συζήτηση γύρω από τους millennials και τους baby boomers. Τι ακριβώς εννοούμε όμως με αυτούς τους όρους; Ας τα ξεκαθαρίσουμε… Οι millennials είναι όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980 και 2000 και είναι τα παιδιά των baby boomers, οι οποίοι είναι 60+ ετών και το όνομά τους οφείλεται στην έκρηξη γεννήσεων που παρατηρήθηκε γύρω στο 1943 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Ενώ λοιπόν η παλαιότερη γενιά προσπαθεί να αποδείξει ότι οι νέοι καταστρέφουν την οικονομία και ουσιαστικά ολόκληρο τον κόσμο, οι millennials συνεχίζουν να κατηγορούν τους baby boomers για οποιαδήποτε ήσσονος σημασίας ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν κατά τη δύσκολη περίοδο της ανάπτυξής τους.

Βασικά, και οι δύο γενιές κατηγορούν η μία την άλλη για ό,τι είναι λάθος σε αυτόν τον κόσμο και δεν είμαστε σίγουροι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τους σταματήσουμε! Και ενώ αυτός ο αγώνας μεταξύ των γενεών συνεχίζει να εξελίσσεται, μια νέα, πιο φρέσκια γενιά αναπτύσσεται σιγά-σιγά. Η λεγόμενη «γενιά Ζ» είναι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Είναι δηλαδή η δημογραφική ομάδα που διαδέχεται τους millennials.

Και παρόλο που η διαφορά ηλικίας μεταξύ τους μπορεί να είναι μικρή, υπάρχουν μερικά πράγματα με τα οποία μεγάλωσαν οι millennials και που τα άτομα της γενιάς Z ούτε καν γνωρίζουν. Προτού ελέγξετε τη λίστα που φτιάξαμε, προσέξτε, γιατί μπορεί να αισθανθείτε ότι μεγαλώσατε πολύ απότομα!

Η ίδια αγωνία κάθε φορά που περιμέναμε να τυπωθούν οι φωτογραφίες!


Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και… καβγάδων με τα αδέρφια μας!

Ποιος από εσάς δεν έχει παίξει κάρτες ΥΠΕΡΑΤΟΥ;

Όλες μας οι αναμνήσεις σε μια βιντεοκασέτα…

Πριν ανακαλυφθεί το φλασάκι usb…

Απαραίτητο gadget της εποχής!

Το μεγαλύτερο δίλημμα της παιδικής ηλικίας μας!

Απίστευτο κόλλημα με αυτό το παιχνίδι, ε;

Σίγουρα όλοι θα έχετε δει τον πατέρα σας να παίζει έστω μία φορά!

Όταν το walkman αντικαταστάθηκε από το φορητό cd player… Τεχνολογική επανάσταση!

από Μαρία Ιωαννάτου